Нямаме към момента затруднения в лечението на деца, болни от

...
Нямаме към момента затруднения в лечението на деца, болни от
Коментари Харесай

Здравният министър с разяснения за болните от коронавирус деца, провеждането на изборите и ваксините

Нямаме все още усложнения в лекуването на деца, заболели от ковид. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на постоянния седмичен брифинг на Националния действен щаб.
Още:
Попитан особено дали ще се отсрочват парламентарните избори, отговорът на министъра беше, че няма опасност те да бъдат извършени на 4 април. Причината е, че в действителност у нас няма същински локдаун, каквито бяха налагани по целия свят.
Що се отнася до имунизациите против ковид, Ангелов съобщи следното: " Всички мислехме, че сме равни, само че някои са по-равни ". Той обаче увери, че от контрактуваното като количества за доставка всичко ще пристигна.
 Научни истини против легенди за ковид: Обясненията на доцент Любомира Николаева-Гломб (ВИДЕО) Научни истини против легенди за ковид: Обясненията на доцент Любомира Николаева-Гломб (ВИДЕО)
В международен мащаб случаите на наново заразяване с ковид SARS-CoV-2, който провокира заболяването COVID-19, не са доста. Такова мн...
" AstraZeneca не предизвиква нищо ", безапелационен беше Ангелов и добави, че се изчаква мнението на Европейската организация по медикаментите. Днес или най-късно на следващия ден ще излезе съдебно-медицинската експертиза на смъртния случай на 57-годишната жена в Пловдив, поради който се подвигна звук по отношение на оксфордската ваксина. На склад в България има към 100 000 ваксини на AstraZeneca, добави министърът.
При възобновяване на имунизацията с AstraZeneca, ще има изместване на дати и часове в електронната система - автоматизирано. Ако пък не продължи тази имунизация, ще се вземе решение по предложение на специалистите на равнище Европейски Съюз.
По отношение на съветските и китайските ваксини, Ангелов сподели - до момента в който няма утвърждение от Европейската организация по медикаментите, нищо не се пуска в България.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР