Нямаме добро управление на пандемията. Има план, но той не

...
Нямаме добро управление на пандемията. Има план, но той не
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Има ковид план, но той не се следва


Нямаме положително ръководство на пандемията. Има проект, само че той не се следва и съблюдава. Ако имахме ваксини и следвахме проекта, през днешния ден нямаше да имаме 109 умряли, а не повече от 10. Това съобщи пред България ОнЕър депутатът от „ Демократична България “ доктор Александър Симидчиев. Той е уверен, че при положително ръководство на пандемията,нямаше да водим класацията по смъртност от коронавирус.

Пулмологът акцентира няколко пъти, че точно вирусът е виновникът за гибелта на пациентите с коронавирус, това не е естествена гибел. Обществото ни е разграничено, а би трябвало да има чувството за „ ние “, сподели още Симидчиев.

Той е на мнение, че ограниченията като отдалеченост и носене на маски са елементарно изпълними. Има и задоволително ваксини, които могат фрапантно да понижат резултатите на вируса върху популацията. Ако имахме повече имунизирани, нямаше да имаме толкоз смъртни случаи. Ако не загиваме от него, а единствено се разболяваме, той престава да бъде проблем, обясни доктор Симидчиев. Според него другите отзиви на експертите са една от аргументите обществото да не има вяра на ограниченията и имунизациите.

Той е безапелационен, че не е късно за провеждането на разяснителна акция, за която концепция срещна поддръжка от депутатите в Народното събрание.

Време е хората да схванат, че би трябвало да реагираме като общественост. В момента хората употребяват термини като " гнет " и " медицински фашизъм ", а задачата е да предпазим обществото от безвъзвратните последици. Ваксините вземат решение проблеми, които са съдбовни. Жалко е, че се разделяме на " моята независимост " и " твоят живот ", сподели още доктор Симидчиев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР