Нямам впечатление, че служебното правителство вкарва мутри във властта“, коментира

...
Нямам впечатление, че служебното правителство вкарва мутри във властта“, коментира
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Служебното правителство не вкарва мутри във властта

„ Нямам усещане, че служебното държавно управление вкарва мутри във властта “, разяснява пред БТВ съветникът на служебния министър председател проф. Александър Маринов във връзка думите на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков. Маринов настоя, че трябват доказателства за такива изказвания.

Според съветника на служебния министър председател разлики във вижданията за ръководство са повода за измененията в състава на редица министерства и държавни организации. 

„ На някои места работата не е вървяла добре. Всеки началник има право да си избира екипа. В множеството случаи рокадите са положителни “, счита Маринов.
По думите му, предходното ръководство е било много безредно, а сегашният длъжностен кабинет  на правилото – повече работа, по-малко думи.
„ Според мен има съществени проблеми в координацията и метода, по който действа ръководството - много доста думи и много разхвърляни и некоординирани каузи. Липсата на съгласуваност в ръководството на страната е доста рисково, даже когато на пръв взор взети сами по себе си тези каузи са наподобяват позитивни “, посочи съветникът на премиера.

„ Кризисният щаб за газа, да вземем за пример, там се работи непрекъснато ", изясни Маринов. Той означи, че е консултант на премиера по покана на самия Гълъб Донев. 

„ Не съм съветвал президента Румен Радев и премиера за състава на служебния кабинет. Самото държавно управление не е подбрано въз основата на благосклонности и антипатии ", изясни Маринов. Помолен да разяснява разрива сред президента и соцлидерката, той посочи, че не разяснява политически въпроси. 

„ Очевидно има разлики в метода, по който се прави политика ", бе сбит проф. Маринов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР