Няма значение кой шофира - недопустимо е да седнеш да

...
Няма значение кой шофира - недопустимо е да седнеш да
Коментари Харесай

Диана Русинова: Недопустимо е да шофираш пил, а когато си публична фигура е скандално!

" Няма значение кой кара - неприемливо е да седнеш да караш пил. Особено когато си някаква обществена фигура - това е просто скандално ". Това разяснява пред БНР Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

По думите й за отвод от непринудено предоставяне на кръвна проба има ефикасна присъда. Това са производства, които минават много бързо, уточни тя и изясни:

" Ако откажете, освен че ви взимат колата, освен че ще платите санкцията, само че ви грозят от 1 до 3 години - в случай че не откажете и въпреки всичко сте пили, само че в случай че откажете - от 1 до 5 години затвор. Това са новите промени в закона ".

8 лаборатории ще се създадат и много по-бързо ще се случват кръвните проби, сподели Русинова в предаването " Преди всички ".

" Товарите на иззетите коли - в действителност се оказа, че законът не планува въобще те да бъдат арестувани. Въпрос е на по-внимателен прочит. И там се оказа, че по скоро няма драма ", добави тя.
 
Според нея законовите промени не усилват предпоставките за корупция. Тези промени биха имали чисто предпазен темперамент, счита тя.

" Корупцията в Министерство на вътрешните работи я има и няма да бъде изкоренена. Това, че има някакви промени, посредством които вероятно могат да ви лишават автомобила, не е мотив за терзание. Съмнявам се всеки трети човек да има опцията да дава пари под масата и да корумпира служителите на реда. Вероятно ще има случаи на корупция, само че те ще бъдат по скоро по-малко ".

За българина друга мярка няма да работи, с изключение на да му вземат " най-милото, най-свидното " - автомобила, разяснява Русинова.

" В обществото няма предпочитание за смяна. Няма предпочитание за смяна и у тези, които ни ръководят. Под доста огромен напън - съумяха да трансформират, само че какъв брой години трябваше. Лично аз чакам напълно скоро тази мярка да бъде анулирана, още веднъж под натиска на болшинството. Просто на хората не им изнася да има такива ограничения ".

Относно гонките Диана Русинова разяснява:

" Държавата изкуствено основава проблеми и прави по този начин, че едно нещо, което е спорт и може да се практикува както от експерти, по този начин и от фенове, нито има къде да се практикува, нито има федерация, която да застава и да притегля младежите към себе си ".

Според нея новосъздадената Автомобилна федерация на България нито организира безвредни надпревари, нито се грижи за това по-голямата част от състезателите да желаят да се състезават за нея:

" Изгониха огромна част от младите гении на България и те се състезават сега под сръбски или македонски байрак ".

По думите й има безапелационен отвод от страната да се сътвори оборудване, където тези хора да могат да се състезават и да си тестват колите.

Когато има мощна страна и работеща федерация, те ще се опитат да приобщят тези хора и да ги накарат да съблюдават разпоредбите, изрече мнение специалистът. По думите й тогава би трябвало да има и по-строги наказания за нарушителите.

Тя акцентира още, че би трябвало да се прави разлика сред хулиганите на пътя и тези, които желаят да си тестват хубавите коли и да се състезават.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР