Няма завой към Газпром. Тази позиция изрази икономическият министър Никола

...
Няма завой към Газпром. Тази позиция изрази икономическият министър Никола
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Без парламента няма как да има компенсации за газа

Няма завой към " Газпром " . Тази позиция изрази икономическият министър Никола Стоянов пред медиите. Повод за коментара му стана.Ще се държат всички варианти отворени, посочи той. Коментарът си той направи преди годишната среща на икономическите съветници в комерсиалните ни представителства.

Диверсификация значи всички варианти да са отворени , отсече министър Стоянов.

Той чака сложни диалози с " Газпром " . Без работещ парламент няма варианти за обезщетения за бизнеса поради газа , стана ясно още от думите му.Половината от бизнеса, който е на газ може да премине на различни горива, по думите му.За огромният бизнес обаче това не е алтернатива.

Когато има Народно събрание всичко е допустимо, по този начин разяснява той въпроса с оръжията за Украйна. Вчера нов кабинет да реши да подкрепи Украйна с оръжия. За държанието на Корнелия Нинова той сподели, че при липса на доводи се стартира с персонални нападки. Не е възпитано и не е на равнище, сподели Стоянов.

За търговски представителства европейските страни остават приоритет. Не е положително, че в 1/3 от държавите няма български търговски представители , счита Стоянов.

Всичко, което вършим го вършим за бизнеса, сподели икономическият министър при откриването на форума. Той изиска взаимна работа сред бизнеса и комерсиалните представители. Министърът е оптимист въпреки всичко, че рецесията е и опция. Възможността е едно, само че да я използваш е друго , предизвести Никола Стоянов. МИ и Министерство на нововъведенията ще работят в тясна съгласуваност, стана ясно от думите му. Ние сме един тим и работим компактно дружно, сподели още той и настоя за координирани старания.

Александър Пулев, министър на нововъведенията и растежа , увери, че дружно с МИ имат ясна визия и цели. Той акцентира какъв брой значим в заемът на доверие. Веднъж изгубен той се възвръща доста постепенно, по мнението на министъра. Скачаме от рецесия в рецесия, посочи Пулев. Амбицията на служебния кабинет била да се даде глътка въздух на бизнеса. 735 милиона лв. ще бъдат разполагаем до края на годината за дребния и междинен бизнес . По-голямата част от тези средства са по проекта за възобновяване. Той прикани бизнесът да се възползва от този запас. Решаваме разнообразни битовизми, акцентира министър Пулев.
 Бизнес и синдикати: Трябват сложни доставки на природен газ
Бизнес и синдикати: Трябват сложни доставки на природен газ

Като има обезщетения за тока, да има и за естествения газ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР