Няма замърсяване с нефтопродукти на морската вода край плажовете на

...
Няма замърсяване с нефтопродукти на морската вода край плажовете на
Коментари Харесай

Няма замърсяване с нефтопродукти край Созопол и Черноморец

Няма замърсяване с нефтопродукти на морската вода край плажовете на Созопол и Черноморец. Това демонстрират резултатите от повторните проби, взети в региона на потъналия транспортен съд „ Мопанг ”.

Извънредна проба е взета и край екоплаж Корал, където предходната седмица изплуваха топчета мазут. Тя също не демонстрира отклоняване от нормите, изясни министърът Нено Димов, представен от bTV.

Все още се приготвя интервенцията по източване на мазута от потъналия транспортен съд. По поръчка се създават специфични котви, които да застопорят водолазната платформа в морето.

Бурното море сега отсрочва началото на интервенцията.

" Цялото гориво евентуално да излезе едва ли ще бъде екокатастрофа, това, което се схваща. При всички положения би трябвало да бъдат взети ограничения. На този стадий се виждат единствено остатъчни дребни петна с диаметър може би към 20 сантиметра ", съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов.

От Морската администрация настояват, че няма заплаха корабът да се доразруши, до момента в който стартират действителните дейности по източването на мазута.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР