Няма заложена продажба на българска земя в договора за държавния

...
Няма заложена продажба на българска земя в договора за държавния
Коментари Харесай

Асен Василев: В бюджета не е заложено да се продава българска земя

Няма заложена продажба на българска земя в контракта за държавния бюджет. Това съобщи финансовият министър Асен Василев в студиото по NOVA. Думата земя въобще не се разисква в бюджета, тъй като тя не съществува и в законодателството, а бюджетът се написа по него.
Прочетете още
Попитан дали би трябвало да се продава българска земя, Василев изясни, че по негово персонално мнение не трябва да се продават активи, от които може да се завоюва в бъдеще.

Приемаме съответни текстове на съответен закон. Ако в някой различен ден се одобри нов закон и в него този текст за продажба на българска земя попада, то това ще мине през публично разискване. Законът за бюджета не е изменен ", разяснява Василев.

Финансовият министър изясни, че съществува документ, наименуван 3-годишната прогноза. Той съпътства бюджета и не е гласуван от Народното събрание, тъй като е примерно развиване на българската стопанска система. Този документ за последно е писан през 2020 година - преди ръководството на Василев. По думите на министъра в него написа, че България ще има Брутният вътрешен продукт от 140 милиарда лева " Тази година обаче ние ще имаме Брутният вътрешен продукт от 191 милиарда лева Там написа също, че ще имаме дълг към Брутният вътрешен продукт от съвсем 30%, а действително ние имаме 22,5%. На процедура този документ разказва догадка.

Активите - 40 млн. лева от рубрика " други " ги е подало земеделското министерство, посочи Василев. Те били примерни. Не е наложително да бъдат осъществени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР