Няма законови основания за удължаване на периода на валидност на

...
Няма законови основания за удължаване на периода на валидност на
Коментари Харесай

МРРБ: Няма основания за удължаване валидността на годишните винетки

Няма законови учредения за удължение на интервала на годност на електронните винетки на база изключителното състояние.

Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в парламентарния надзор.

" За разлика от таксата за изминато разстояние – тол, при винетната използването на платената пътна мрежа не е обвързано с броя на прекосяванията и изминатите километри. Заплащайки такса на база време – винетка, притежателят на транспортното средство има право да употребява платената пътна мрежа за избран интервал от време, без значение от броя на прекосяванията и изминатите километри ", изясни Аврамова.

Дори и пътното транспортно средство да не се движи по платената пътна мрежа в избран период от време през интервала на годност на винетката, това не се явява съображение за нейното удължение.

Поради тази причина не е планувана нормативна опция, надлежно Електронната система за събиране на пътни такси не разрешава смяна в интервала на годност на към този момент издадена електронна винетка.

Аврамова подсети, че пътуването за работа, снабдяването с медикаменти или грижа за близки или заболели хора от дребни обитаеми места не беше възпрепятствано.

От въвеждането на изключителното състояние, за запазване на живота и здравето на жителите, бяха лимитирани само инцидентните пътувания за туризъм, обществени контакти или спорт, за които всекидневно потребителите купуват право за пътешестване на база време за по-кратък интервал – уикенд или седмична винетка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР