Няма все още пряка заплаха за България, няма миграционен натиск

...
Няма все още пряка заплаха за България, няма миграционен натиск
Коментари Харесай

Захариева: Не мога да приема цял един народ да бъде обвинен в расизъм

Няма към момента директна опасност за България, няма миграционен напън по границите. Това сподели вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Ердоган настояваше за интервенцията в Сирия още отпреди година. Кюрдите водеха борбата с екстремистите на Ислямска страна. В Европейски Съюз обсъждахме тематиката - Европа приканва за разговор с Турция, която е значим сътрудник. Тази интервенция несъмнено е притеснителна. Интервенцията може да докара до увеличение на миграционния напън. И какво ще стане със арестуваните джихадисти? Борбата с Ислямска страна още не е завършила. Призоваваме за преустановяване на дейностите. Не военните дейности ще прекратят спора в Сирия. Не считаме, че икономическите наказания против Турция са продуктивни. Дълбоко се колебая, че и водачите на Европейски Съюз ще вземат решение за наказания ", добави тя.

" И обидата на българските жители, освен на англичаните, е мощна - тъй като в пресата на Острова бяха сложени под общ знаменател с расистите. Не мога да приема цялостен един народ да бъде упрекнат в расизъм, както четем в тамошната преса. Разбира се това не бяха изявления на английските публични управляващи ". Така тя разяснява проблема с избухналия расистки скандал след мача България - Англия (0:6). /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР