Няма връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Целта на мерките

...
Няма връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Целта на мерките
Коментари Харесай

Желязков: Мерките ни не са заради протестите

Няма връзка сред митингите и социално-икономическите ограничения. Целта на ограниченията не са прахуляк в очите на протестиращите или разменна монета за политическо успокоение. Това сподели министърът на превоза и известията Росен Желязков.

"Това са ограничения, които дълго време се дискутираха и дълго време се прави тяхната фина конфигурация ", сподели той и акцентира, че и при схемата 60:40 е имало дълги диалози, с цел да се удовлетвори желанието тя да стане 80:20.

Пред Нова телевизия Желязков отхвърли ограниченията да са стартирани, с цел да се тушира напрежението. Той акцентира още, че множеството от ограниченията, оповестени през вчерашния ден, са били коментирани дълго време с сектора. Даде за образец облекченията за таксиметровите водачи.

"Мерките са към превъзмогване последствията на горещия стадий на пандемията. Ще има и други ограничения. Дълго време се очакваше Съветът да вземе решение за финансите и на база на тези запаси ние да създадем нашите оферти ", разяснява той.

И акцентира, че България ще има проект за евросредствата. "Те не са пари, които просто да изтичат за нереформирани браншове ", упорства министърът.

Относно връзките на ГЕРБ и Движение за права и свободи Росен Желязков бе безапелационен - постоянно са били в конфронтация.

Отказа да разяснява изказване на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, ориентирано към ГЕРБ. "До момента ГЕРБ е декларирал, че няма да прави държавно управление с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ", акцентира той.

"Имаме потребност от непоклатимост, нужна, с цел да се преодолеят огромните провокации, които пандемията сложи ", добави той.

На въпрос за какво депутатът и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков атакува обществения министър Деница Сачева и анализатора Георги Харизанов като отговорни за неуспеха на ГЕРБ, Росен Желязков отхвърли вътре в партията да има напрежение.

"Това значи, че господин Марков, един изразителен човек, умее да провокира внимание. Нямам визия какви са му връзките с госпожа Сачева и господин Харизанов. Очевидно става въпрос за нещо персонално. Не виждам политическа задявка в тази ситуация ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР