Няма военна заплаха за България, нека да успокоим българските граждани.

...
Няма военна заплаха за България, нека да успокоим българските граждани.
Коментари Харесай

Няма военна заплаха за България, успокои ресорният министър

" Няма военна опасност за България , дано да успокоим българските жители ”. Това сподели пред публицисти министърът на защитата Драгомир Заков , който беше измежду участниците в съвещанието на парламентарната комисия по външна политика, на която се показва настояща информация от Министерство на външните работи, МО и Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност за спора в Украйна и произлизащите опасности и закани в районен и световен проект.

В отговор на въпрос Заков подсети, че България реализира с изтребителите МиГ-29 защита на въздушното си пространство, тъй че нямаме никаква опция да предоставяме самолети на който и да било.

" В момента имаме спор в Европа, това трансформира тотално средата на сигурност. Рискът, освен за България , само че и за всички европейски страни, е, че се трансформира ситуацията на сигурност на целия континент. Тя към този момент се промени ”, разяснява Заков.

" Сценарии има доста, българските институции са готови за всевъзможни сюжети, тъй че според от това по какъв начин се развива рецесията ще бъде надлежно и реакцията, има и превантивни ограничения ”, добави Заков.

В съвещанието вземат участие също министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, представители на службите за сигурност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР