Няма вероятност за обявяване на нулева академична година за Софийския

...
Няма вероятност за обявяване на нулева академична година за Софийския
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Няма опасност от нулева година в СУ

Няма възможност за оповестяване на нулева академична година за Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”. Това съобщи в изявление за БГНЕС ректора на висшето образователно заведение проф. дфн Анастас Герджиков.

Повечето специалности ще завършат сегашния учебен срок отдалечена. Деканите на няколко факултета обаче са поискали две или три седмици в края на академичната година да бъдат присъствени за студентите, защото в избрани специалности има нужда от лабораторни извършения. В тези случаи е допустимо семестърът да бъде продължен.

„ Ние нямаме още цялостна изясненост за това по какъв начин ще приключи семестъра и по какъв начин ще се организира сесията, тъй като това зависи от няколко фактора. Първо – изчаквахме решението на Министерството на образованието и науката за държавните зрелостни изпити. Освен това – деликатно следим по какъв начин се развива епидемията. И най-после – когато завърши след няколко дни изключителното състояние, чакаме разпорежданията на министъра на опазването на здравето, които ще заменят досегашните правила. Съобразявайки се с всичко това, ние ще издадем съответната заповед и Академичният съвет ще вземе съответните решения ”, посочи ректорът на Алма матер.

Засега срокът на неприсъствените занимания на студентите е продължен до 25 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР