Няма турски предизвикателства в Егейско море. Според militaire.gr турската фрегата

...
Няма турски предизвикателства в Егейско море. Според militaire.gr турската фрегата
Коментари Харесай

Напрежение в Егея! Турска фрегата по петите на гръцки военни кораби, US разрушител се намеси. Анкара предупреди за ужасни последици

Няма турски провокации в Егейско море. Според militaire.gr турската фрегата „ Барбарос “ е достигнала наоколо до нос Кафиреас!, оповестява " Български вести ", представен от Блиц.

 

Турската фрегата се намирала в централно Егейско море, като дискретно следила тренировката на Feathering, включваща гръцки фрегати.

Когато фрегатите на Военноморски сили, които са помолени да правят отстъпка, не се връщат във Военноморската база на остров Саламин, турската фрегата Barbaros ги последва от разстояние.

Всъщност, до момента в който турската фрегата приближи нос Кафиреас сред Barbaros и гръцката фрегата " Темистокъл ", навлезе американският унищожител USS ​​Рос, който се опита да подсигурява, че няма да възникне напрежение.

Словесната война сред Турция и Гърция обаче продължава с цялостна мощ. Съветник на турския президент Реджеп Ердоган съобщи, че Гърция е „ муха “ в съпоставяне със страната му, предадоха гръцките медии, цитирайки изявление на съветника пред телевизия ТРТ.

Йигит Булут, един от най-приближените до Ердоган, разяснява последния случай в Егейско море с присъединяване на турски и гръцки транспортен съд. „ Гърция е муха, която се пробва да се изправи против колоса Турция “, съобщи съветникът на турския президент, добавяйки, че последствията за гърците ще са ужасни.

В същото изявление Йигит Булут вижда интрига и във връзка с вероятно нахлуване против Турция. Според него Съединените американски щати възнамеряват да натиснат Атина да нападне съседите си, до момента в който турските въоръжени сили организират интервенция в Северна Сирия.

Отговорът на Турция обаче ще е гневен, уточни Булут. Същият консултант на Ердоган заплаши неотдавна гръцки политици и публични лица да не стъпват на островите Кардак (Имия), тъй като „ краката им ще бъдат счупени “ от турците. През 1996 година Гърция и Турция бяха на ръба на война поради противоречивите острови. Напрежението сред двете прилежащи страни остава високо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР