Няма тлеещи огнища във военния завод Дунарит. Обстановката вече се

...
Няма тлеещи огнища във военния завод Дунарит. Обстановката вече се
Коментари Харесай

Фабричен дефект на детайл - предполагаема причина за пожара в Дунарит


Няма тлеещи огнища във военния цех " Дунарит " . Обстановката към този момент се възстановява. Това увери пред bTV притежателят на военния цех Емилиян Гебрев.

Припомняме, през вчерашния ден пожар в " Дунарит " провокира паника в Русенска област . Евакуирани бяха към 700 служащи и жителите на най-близките обитаеми места . Директорът на Главна дирекция " Пожарна и спешна сигурност " комисар Николай Николов още първоначално съобщи, че няма данни за детонация. Децата в околните обитаеми места Николаево и Мартен са изведени от детските градини и учебните заведения, съобщи кметът на Русе.
 Емилиян Гебрев увери, че няма потърпевши хора при пожара в цеха на
Емилиян Гебрев увери, че няма потърпевши хора при пожара в цеха на " Дунарит "

По думите му няма заплаха и за намиращите се наоколо села

По думите на Гебрев локалният пожар към този момент е в историята . Има само материални последствия. Няма потърпевши хора, успокои Гебрев. Материалните вреди не са дребни, само че към момента не е ясно какви тъкмо са те . Няма да бъде забавена нито една поръчка на клиентите на завода, уточни Гебрев.

Той посочи, че е рано да се каже каква е повода за пожара . От диалозите, извършени с служащите на предприятието, е станало ясно, че най-вероятно става въпрос за заводски недостатък на подробност , който е направен преди години от компания, която е основала това съоръжение, изясни Гебрев.

Днес предстоят още огледи на място.
 Горя цехът за тротил в цех Обновена
Горя цехът за тротил в цех " Дунарит "

Работниците са били евакуирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР