Няма такава коалиция. Има определен брой партии, които са на

...
Няма такава коалиция. Има определен брой партии, които са на
Коментари Харесай

ГОРЕЩО! Дончев хвърли бомба ще става ли премиер и захапа лошо Петков: Киро пак сбърка

Няма такава коалиция. Има избран брой партии, които са на мнение, че технологията за гласоподаване би трябвало да разрешава избор от страна на жителите. Друга коалиция няма. Не е редно това да е първото решение на Народното събрание, не е редно и последното, дали е станало в сравнение с би трябвало, може и по този начин да е, предава БЛИЦ.

Това съобщи Томислав Дончев, разяснявайки връщането на хартиената бюлетина и обвиняванията на Демократична България и Политическа партия за сформирането на „ обединението на хартията “ сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

„ Всеки си търси някакъв тясно партиен интерес и посредством смяната на изборния развой се пробва да завоюва поще няколко калории социална обич. Партиите би трябвало да печелят повече поддръжка с държанието си “, добави той.

„ Имаме една група, която не има вяра на бюлетината, и друга, която не има вяра на машината. Най-лошото е, в случай че едната група надделее над другата. Трябва да се откри решение, което да върне доверието в гласуването. Слушах преди мен Петков. Винаги ме е впечатлява. със замаха си.

Той разгласи, че 98% – всичките им управленци са се появили на бял свят в резултат на изборни фалшификации. И в 30 години демократична история на България няма нито един законно определен “, продължи Дончев.

Дончев опроверга изказванията на Петков, че посредством хартиената бюлетина вота на българите щял да бъде откраднат и подправен.

„ Двете изборни технологии има и дефекти, и преимущества. Ако цитираме класика Петков, в случай че е прав, нито един български жител няма да употребява бюлетина, тъй като ще се опасява вота да не му бъде сменен. Ако той е прав, нито един български жител няма да употребява хартия, тъй като ще му откраднат гласа.

Не е хубаво да се генерира съмнение, тъй като българите ще спрат да имат вяра, че изборите генерират тяхната воля “, сподели той.

Коментирайки отхвърли от запис на видеонаблюдението на изборите, Дончев сподели:

„ Всяко предложение, което ускорява прозрачността на процеса, би трябвало да бъде подкрепено. Решението на немския парламентарен съд от 2009 година тъкмо във връзка с машинното гласоподаване. В него се споделя, че жителите би трябвало да са сигурни и да могат да проследят дали тяхната воля е създал резултата, който те чакат “.

Депутатът от ГЕРБ опроверга още едно неверно изказване

„ Както всекидневно Петков е сбъркал. Не държавното управление на Борисов е осигурявало машините, а ЦИК, държавното управление обезпечи единствено средствата. ЦИК съдържаше членове на всички парламентарно показани партии и партиите от Европейския парламент. Има не една или две европейски страни, които са въвели машините и след това са се отказали от тях,. А при нас няма отричане от машините.

Смесеното гласоподаване има дефекти, само че няма нито една технология за гласоподаване, която да няма дефекти. Въпросът е да се съобразим с това, което желаят хората “, сподели той.

По думите му, свикването на нова краткотрайна комисия, както желаят от Политическа партия, която да преглежда връщането на хартиената бюлетина в границите на един месец, не е допустимо. „ Имаме решение, което е взето в правна комисия, няма по какъв начин то да се яви в друга комисия. Но диалог би трябвало да има. Вчера имаше два брифинга, наш и на Политическа партия, и се призовавахме да си приказваме, само че продължихме да си приказваме през брифинги “, изясни Дончев.

Томислав призна а кулоарни диалози. “ Разговарях с господин Иванов и господин Божанов. Обсъждахме разнообразни разновидности, преимущества, дефекти, изборни технологии по света. Специално в този формат има здрав разсъдък и желание да се откри работещо решение. Мисля, че изборите бяха прекомерно скоро “, призна той.

„ Много от участниците към момента не са приели изборите. Има завишаване на политическия нарцисизъм и по този начин се покачва заплахата от нови избори. Дали ще има скоро нови избори, зависи от равнищата на политическия нарцисизъм. На доста партии не им се ръководи, тъй като в тази обстановка то било тежко, комплицирано и би донесло политически вреди “, добави Дончев.

Той бе безапелационен, че ГЕРБ ще направи всичко допустимо за сформирането на държавно управление. Що се отнася до локалните избори през идната есен, Дончев сподели, че е доста рано да се приказва за имена.

„ Бил съм какъв ли не. За министър-председател или не ми е пристигнало времето, или ми е минало времето. Ситуацията е такава, че не може да се изключи, само че хайде да не приказваме с имена “, сподели Дончев, помолен да разяснява опцията той да бъде препоръчан за министър председател.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР