Няма такъв израз. Просто не съществува – поне в България.

Няма такъв израз. Просто не съществува – поне в България. ...

Справедливостта на властта.

Няма такъв израз. Просто не съществува – поне в България. Виждаме го всеки ден, даваме примери всеки ден и въпреки това наглостта потриса.
Като мотивите по присъдите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. За пропусналите или незапомнилите накратко – на първа инстанция бяха осъдени на 20 и 15 години затвор съответно, защото поискали подкуп. Само че съдия Иво Хинов, чието име стои под присъдата, признава неща по делото, които карат всеки нормален човек да извика: "Мафия".
Защото – съдията надлежно пише, че в записите от специалните разузнавателни средства (СРС) не дават преки доказателства Иванчева и Петрова да са искали подкуп. Освен това – не е доказано, че двете са пипали белязаните пари. Отделно – участието на маскирани служители на КПКОНПИ при ареста е незаконно. Всичко това в едно означава – да, сетихте се, 20 и 15 години затвор.
Представете си вие да бяхте на тяхно място. Хубаво си го представете. Много хубаво. Още по-хубаво. И след това отново гласувайте за същите, докарали нещата до това положение или не гласувайте, защото всички са маскари. Не търсете алтернатива, не се борете.
А дори уж по-нормално и ерудирано изглеждащите в управлението лъсват при малко по-сериозно вглеждане в тях. Пореден пример – главният архитект на София Здравко Здравков. Вчера той обеща да не се строи небостъргач в "Стрелбище", в непосредствена близост до пазара "Иван Вазов", но го направи по такъв начин, че предизвика асоциация с Иво Хинов. Водели се преговори с инвеститора да получи друг терен, но имало няколко съдебни дела и като свършели, тогава ще се уреждат истински нещата. Само че Здравков пропусна да каже, че едното дело е за незаконна заменка – обвинение и то от прокуратурата, а не гражданско, че Столичният общински съвет е дал на инвеститора НИКМИ сегашния терен незаконно. Чака се решение – и ако то е като позицията на прокуратурата, пак ли ще даваме терен на НИКМИ? Това ли е справедливост?!
Автор: Ивайло Ачев

Източник: actualno.com