Няма стандартна диагноза за пристрастяване към телефона“ и се води

...
Няма стандартна диагноза за пристрастяване към телефона“ и се води
Коментари Харесай

Всички са на телефоните си. Но дали наистина изпитваме пристрастяване към телефона?

Няма общоприета диагноза за „ пристрастяване към телефона “ и се води спор дали би трябвало да има. Но дали медикализирането на държание ще помогне или ще навреди на страдащите от него?

Регистрирайте се за нашия безвъзмезден бюлетин за коучинг, с цел да ви помогнем да прекарвате по-малко време на телефона си

Общност BOOKtalk. Тя се бореше с акне, само че танцуващи кожни лекари й споделиха за артикули за грижа за кожата без рецепта. По-късно #polo и #horsesoftiktok станаха очарователни, защото тя можеше да живее посредством играчите – отдолу под завивките си. Всеки път, когато Джейн почувстваше самотата, платформата й даваше бърз допамин.

Безобидните 15-секундни видеоклипове водеха до два часа приплъзване. Скоро Джейн щеше да гледа TikToks по време на работни почивки, с цел да се освободи от напрежението, или в спалнята си, до момента в който се опитваше да заспи. Приложението се трансформира в източник на всички нейни обществени и развлекателни потребности. И въпреки всичко тя се усещаше по-самотна от всеки път.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР