Няма смъртно наказание за майка от Юта, обвинена в убийството на съпруга си, след което е написала детска книга за смъртта

...
СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Прокурорите няма да искат смъртно
Коментари Харесай

СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Прокурорите няма да искат смъртно наказание срещу майка от Юта, която е написала детска книга за справяйки се със скръбта след смъртта на съпруга си и сега е обвинена в смъртоносното му отравяне.

Прокурорите казват, че Кури Ричинс, на 33 г., е отровил Ерик Ричинс, на 39 г., като е поставил пет пъти смъртоносната доза фентанил в московски коктейл от муле тя направи за него миналата година.

След смъртта на съпруга си, майката на три деца сама публикува детска книга, озаглавена „С мен ли си?“ за починал баща, носещ ангелски крила, който бдеше над синовете си. Тя популяризира книгата по телевизията и радиото, описвайки книгата като начин да се помогне на децата да скърбят за загубата на любим човек.

Прокурорите решиха да не искат смъртно наказание, след като се консултираха с бащата и двете сестри на жертвата , според съдебно подаване в петък.

След изслушване през юни, в което снахата на Ричинс я нарече „отчаяна, алчна и изключително манипулативна“, съдия нареди Ричинс да остане в затвора в очакване на процеса .

Прокурорите твърдят, че Ричинс дълго е планирала да убие съпруга си, като е уредила финансови средства и закупила лекарства, открити в системата му след смъртта му през март 2022 г.

Адвокатите на Ричинс посочват, че няма наркотици са открити в дома на семейството след смъртта на съпруга й. Те също предполагат, че свидетел, икономка, която твърди, че е продала дрогата на Ричинс, е имала мотивация да излъже, докато е искала снизходителност пред лицето на щатски и федерални обвинения за наркотици.< /p>

Ричинс е направил големи промени в семейните планове за имоти и е сключил застраховка живот за него с обезщетения на обща стойност близо 2 милиона долара, твърдят прокурорите. Нейните адвокати отвърнаха, че делото на прокуратурата, основано на финансови мотиви, доказва, че тя е „зле в математиката“, не е виновна за убийство.

Ричинс, междувременно, е изправен пред съдебен процес, който иска над 13 милиона долара обезщетение за предполагаеми финансови нарушения преди и след смъртта му.

Делото, заведено в щатския съд от Кейти Ричинс, сестрата на Ерик Ричинс, обвинява Кури Ричинс в вземане на пари от сметките на съпруга й, отклоняване на пари, предназначени за плащане на данъците му и получаване на измамен заем, наред с други неща, преди смъртта му.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР