Няма сгрешени въпроси, правописни и граматически грешки в матурата по

...
Няма сгрешени въпроси, правописни и граматически грешки в матурата по
Коментари Харесай

Образователното министерство не откри грешка в матурата по английски

Няма сбъркани въпроси, правописни и граматически неточности в матурата по британски език. това демонстрира инспекция на Министерството на образованието и науката. Тя беше предизвикана от недоволството на част от младежите, явили се на този изпит, съгласно които в него е имало сбъркани и подвеждащи въпроси и граматични неточности.

От министерството обясниха в понеделник, че са потърсили " без значение мнение от експерти, неучаствали в правенето на изпитния материал ".

" След детайлната инспекция на теста беше открито, че няма сбъркани въпроси, а материалът е насочен към равнище B2 от Общата европейска езикова рамка и съпоставим с компликацията на останалите изпити по непознати езици. Становището на специалистите е, че няма позволени правописни и граматически неточности в изпитния материал ", оповестиха от ведомството.

В него се споделя още, че всички текстове са истински, основани на литературен език, засягат необятно тиражирани в медиите модерни или универсални тематики и не изискват профилирана подготовка в избрана област.

" Прави усещане, че получените сигнали в МОН засягат разнообразни въпроси и няма такива, които да се повтарят във всички тъжби. Ясно става още, че най-трудни за зрелостниците са се оказали текстовете за слушане и за четене с схващане. Коректно е да напомним, че обратно на наложилото се очакване, с цел да проявят тези умения, от зрелостниците се изисква не просто да открият в текста тъкмо възпроизвеждане на питането, а да потвърдят схващане в подтекст, познаване на синоними и езикови структури. Точно тези компетентности са основни и нужни и демонстрират езикова просветеност ", написа в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР