Няма съмнение, че това, което направиха от Възраждане“, беше предварително

...
Няма съмнение, че това, което направиха от Възраждане“, беше предварително
Коментари Харесай

Доц. Георги Лозанов: Медийният скандал внушава, че има „вредна американска пропаганда

Няма подозрение, че това, което направиха от „ Възраждане “, беше авансово замислена режисура. Търсеше се метод да бъдат изгонени представителите на избрани медии. Но тук е значима думата „ Америка “. Посланието в нашия подтекст е, че има някаква нездравословна американска агитация. Това би трябвало да се трансформира в една димка, с която да се скрие, че в действителност тази партия напълно стъпва върху опорките на путинската агитация. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria медийният специалист доцент Георги Лозанов във връзка абсурда по време на вчерашната конференция на Политическа партия „ Възраждане “.
" Използвам случая да кажа, че американска агитация няма – за хубаво или за неприятно. Защото пропагандата, в този смисъл, в който я разбираме, е убеждаваща връзка, която би трябвало да промени избрани настройки. Има пропутинова агитация, която желае да промени евроатлантическата ориентировка на България, образувана през тези 30 години либерален път. И 45 години преди този момент, зад „ Желязната завеса “, генерации наред чакахме най-сетне това да ни се случи. И когато ние сме станали сътрудници на Европейски Съюз, на НАТО, на Съединените щати, внезапно се афишира като форма на взаимозависимост това да си предан към колегата си, а като форма на самостоятелност – да подкрепяш оня, който те назовава „ неприятелска страна “. Това е някаква налудна структура, която се стартира, и то по един тихомълком метод – най-малко да кажат намерено защо се борят, в случай че могат да го обосноват ", добавя доцент Лозанов.

Според Мария Черешева от „ Асоциация на европейските публицисти “ посланието на ръководителя на „ Възраждане “ не е никаква изненада – то нито е първо, евентуално нито ще бъде последно. „ Заплашителният звук към публицисти и избрани персони от страна на „ Възраждане “ не е казус “, напомня тя.
" Посланието е ясно: има неуместни медии, има медии, които би трябвало да бъдат нарочвани, посочвани с пръст и наказвани по някакъв метод. Но за нас по-важна е по-скоро реакцията на журналистическата общественост. Факт е, че втори ден към този момент се приказва. Поведение на популистки политици и набези против медии са се случвали и ще се случват. Риториката на Костадинов е копи пейст на някои изявления на Доналд Тръмп – за „ жълтите медии “, за разпространителите на „ подправени вести “. Това е основаване на различна действителност ", сподели още Черешева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР