Няма съмнение, че тези, които събарят паметника, ще платят политическата

...
Няма съмнение, че тези, които събарят паметника, ще платят политическата
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Тези, които събарят паметника, ще платят политическата цена

„ Няма подозрение, че тези, които събарят паметника, ще платят политическата цена. Правят неточност. Върху част от българите се извърша алегорично принуждение. Властта демонстрира, че е мощна и може да докара кран и да реже скулптури. Всичко това се развива на фона на украинско-руския въпрос. България е разграничена на две. Едните споделят, че ще има победа против Русия, другите споделят би трябвало договаряния. На този декор демонтажът е опит да се каже че ще победим съветската страна. Няма да стане. По неестествен метод се пробват още веднъж да ни опълчват един на различен “, изясни социологът Андрей Райчев в предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия.

Преди него доцент Георги Лозанов разяснява, че от бранителите на паметника това било мощно драматизирано.

„ Това е софтуерен развой. После с оксижен всички елементи ще се съберат. От другата страна по-скоро има опит за нормализация на това, което се случва. Струва ми се че тази мощна вълна, която се разиграва на опозиция против паметника е основно са московска аудитория. Този монумент заставам 30 години. Трябваше да се демонтира през 90-те години, когато и този на Ленин. Сега тази драма се случва, тъй като това се проточи “, изясни доцент Лозанов.

„ Според мен огромният въпрос е дали това е реваншизъм или разпределяне на правдивост. Дали това е алегоричен акт или е наклонност, която ще продължи “, сподели пък политологът проф. Росен Стоянов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР