Няма риск за клиентите на Топлофикация София и дружеството ще

...
Няма риск за клиентите на Топлофикация София и дружеството ще
Коментари Харесай

Топлофикация София обжалва отказа на дерогация, защото иначе ще натовари гражданите

Няма риск за клиентите на " Топлофикация София " и сдружението ще продължи да ги обслужва , както и до момента, съобщи Топлофикация във връзка отхвърли на дерогация (отлагане) от страна Изпълнителна организация " Околна среда " (ИАОС) и ще апелира решенията.

" Отказът на дерогация от страна на Изпълнителна агенция по околна среда слага под сериозен риск енергийната и националната сигурност на София и страната , като би довел до неспособност за пълноценно действие на инсталациите и оборудванията. " Топлофикация София " е сдружение със стратегическо значение за енергийната сигурност на България, което доставя топлинна сила на над 1 млн. жители на София ".

При вероятно прекъсване на централното топлоснабдяване в столицата, ще бъде невъзможна замяната на топлинната с електрическа сила и с такава от твърди горива. Това би довело, както до сериозни повреди по енергомрежата, по този начин и до съществено замърсяване на въздуха в София. " Топлофикация София " изяснява, че работи с горивни съоръжения само и единствено на природен газ , най-екологичният вид за отопление на столицата, който не води до замърсяване на въздуха с фини прахови частици и серни оксиди.

Дружеството е поискало дерогация за привеждане в сходство с новите по-стриктни правила за излъчванията на азотни оксиди , защото нужните средства за това са непостижимо високи , както за Топлофикация, по този начин и респективно за жителите през сметките за топлинна сила .

Незабавна инвестиция от 190,5 млн. лева от страна на сдружението би довело до доста повишение на цената на топлинната сила , която ще бъде платена от над 1 милион българи и ще има единствено краткотраен резултат. Сумата е несъизмеримо висока и спрямо изгодите, които ще има за околната среда.

В момента Агенцията за търговия и развиване на Съединени американски щати изготвя проект за излекуване, рационализация и рекапитализация на " Топлофикация София " ЕАД. Текат засилени изследвания за създаване на качествено нови мощности от последно софтуерно потомство, които биха обезпечили екологични вероятности, които да дават отговор на най-стриктните европейски стандарти за 50 години напред.

" Топлофикация София " твърди, че е и най-големият екологичен план в столицата . Според анализите, в случай че сдружението бъде изведено от енергийната система на София, въглеродният отпечатък в страната ще се усили с 267% в съпоставяне със настоящия режим на действие.

" Топлофикация София " припомня, че на Топлоелектрическа централа " Марица Изток " 2 е дадена безсрочна дерогация .
 Отказаха на Топлофикация София да й удължат периода за ограниченията за азотни оксиди
Отказаха на Топлофикация София да й удължат периода за ограниченията за азотни оксиди

В претекстовете се напомня, че България беше наказана за неспазване на ФПЧ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР