Няма риск от спиране или забавяне на проекта за реконструкция

...
Няма риск от спиране или забавяне на проекта за реконструкция
Коментари Харесай

Весела Лечева: Няма риск от спиране на проекта за стадиона на ЦСКА

Няма риск от прекъсване или закъснение на плана за реорганизация на стадиона на футболния ЦСКА. В това увереи служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

" Преминахме всички нужни стъпки във връзка с основаване на сдружението, идейният план на футболния клуб да бъде утвърден. Вече мога да кажа, че институциите, които би трябвало да го одобрят - Столична община, основният проектант на София, ще спомагат, тъй че първа копка напълно скоро да бъде положена. Самият клуб показа на своя конференция бъдещето. Виждам, че се хареса идейният план. Те споделиха, че за самото строителство ще бъдат нужни близо 2 години. Съвсем скоро и ЦСКА ще има своето съвременно оборудване ", разяснява Лечева пред bTV.

" Аз считам, че от тази позиция - това, което направихме ние като министерство, процесът е необратим. Тук към този момент могат да бъдат поздравени почитателите с новото спортно оборудване. Местните избори не крият риск планът да бъде занимателен или спрян. Той е направен на база съответните разпореждания и позволения, които могат да се позволен в " Борисовата градина ", съгласувани са със съответните институции. Не виждам кой би спрял сходно нещо. Не имам вяра и някой да саботира плана. Държавата взе участие с 50% в сдружението, като апортира своите парцели на Българска войска. Оттук-нататък сдружението, което ще ръководи този обект, другият вложител - футболен клуб ЦСКА, би трябвало да влага в строителството на това оборудване, тъй че това е взаимният модел ", сподели още тя.

" Българските щанги изминаха един доста дълъг път, изпълнен с вътрешни напрежения и противодействия. Отделихме им особено внимание, най-много от угриженост към техните състезатели, треньори и експерти, тъй като те са най-големите губещи. Има новоизбрано управление - вписано към този момент. Тепърва чакаме техните доклади и документи, които се изискват, когато се утвърждава и подписва контракт за бюджет ", добави Лечева.

" Ние направихме невъзможното за техните клубове и състезатели на европейските шампионати. Поздравления за техните триумфи. Показват в действителност, че има капацитет в българските щанги и сме на прав път. Въпрос към този момент на процедура само, с цел да си получат всички заплатите. Федерацията би трябвало да подпише контракта с министерството на младежта и спорта. Въпрос на време е - доста скоро. Те ще получат за всички месеци своите средства, само че ние сме за разпоредбите и за това всеки да ги съблюдава. Мисля, че до края на месец май всичко ще бъде изчистено с тях ", сподели още спортният министър.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР