Няма риск някой да вземе бърз кредит на чуждо име

...
Няма риск някой да вземе бърз кредит на чуждо име
Коментари Харесай

Изтеклите данни от НАП не могат да се ползват за бърз кредит

Няма риск някой да вземе бърз заем на непознато име поради приключването на данни, твърдят от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране, заяви БНР. Те участваха интензивно в правенето на напътствията на Националната организация за приходите след хакерската офанзива в масивите й.

Когато кредитоискател се свърже с фирмите за небанково кредитиране, от него се изисква да показа персоналната си карта, твърдят от асоциацията. Самите компании сверяват информацията освен от документа за идентичност, само че и през редица регистри, до които имат законосъобразен достъп. При приемането на сумата се прави спомагателна инспекция, допълват от организацията.

Припомняме, че през седмицата вицепремиерът Томислав Дончев разяснява, че може би са нужни законодателни промени при бързите заеми в резултат на теча на данни от масивите на приходната организация.

И от Национална агенция за приходите, и от Асоциацията за небанково кредитиране твърдят, че няма нужда за промяна на документите за идентичност. Разумна защитна мярка обаче би била смяна на паролата до имейла и персоналния идентификационен номер, издаван от Национална агенция за приходите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР