Няма регистриран случай на коронавирус в България, съобщиха от оперативния

...
Няма регистриран случай на коронавирус в България, съобщиха от оперативния
Коментари Харесай

Ще правят скрининг на хората с тежки вирусни инфекции, настанени в болници

Няма регистриран случай на ковид в България, оповестиха от оперативния щаб на следобедния брифинг на 3-ти март.

„ 19 проби са направени във Военномедицинска академия (ВМА) и 4 в Националната реферетна лаборатория и всички са негативни “, разгласи началникът на ВМА и ръководител на щаба ген. Венцислав Мутарфчийски.

„ Разширява се броят на лицата, които ще бъдат тествани. Ще се направи ексклузивен скрининг на хората с тежки вирусни инфекции, настанени в лечебни заведения “, разгласи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. По думите му има задоволително проби и се чакат още.

Над 3000 са към този момент жертвите на ковид по света. Повече от 90% са в Китай, само че има смъртни случаи и в 10 други страни. В Европа до момента са доказани над 2 хиляди случая на инфектирани като най-висока продължава да е заболеваемостта в Италия. Португалия, Чехия, Украйна и Германия оповестиха за първи случаи на инфектирани.

Междувременно, Европейският център за предварителна защита и надзор на заразните заболявания увеличи на „ висок “ риска от новия ковид. А Европейският парламент забрани визити на външни лица за 3 седмици поради COVID-19. Освен обичайните посетителски групи, които пътуват на разходи на Европарламента, с цел да се срещнат с работата му, се анулират и 130 планувани събития, проведени от Екологичен потенциал или от евродепутати в Брюксел и Страсбург, на които е трябвало да участват до 7000 посетители. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР