Няма регистриран случай на корона вирус у нас. Расте обаче

...
Няма регистриран случай на корона вирус у нас. Расте обаче
Коментари Харесай

Няма коронавирус у нас, но расте броят на заболелите от грип Б


Няма регистриран случай на корона вирус у нас. Расте обаче броят на заболелите от грип вид " Б ". Голяма част от инфекциозните отделения в лечебните заведения към този момент са цялостни. Това разгласи ген. Венцислав Мутафчийски на обичайна конференция на Националния действен щаб.

" Пробите, които са изследвани в трите предопределени за това лаборатории, са негативни за ковид. За следващ път беше сбъднат междулабораторен надзор. За последното денонощие във Военно-медицинска академия са признати още 11 души, които ще бъдат тествани. Освободени са двама след приключване на избрания интервал на карантина ", сподели ген. Мутафчийски.

Той осведоми, че инфекциозните отделения в огромна част от страната към този момент са цялостни. В Благоевград няма нито едно свободно легло.

" Ще изпратим писмо до съответните служби, които дават отговор за болничното лекуване, с цел да се посочи с какви средства разполагаме, в случай че коронавирусът пристигна и у нас. Ако се наложи, ще се претрансформират отделенията ", сподели ген. Митафчийски.

Той заяви, че във ВМА също е привършен потенциалът от кревати. Има още 40 кревати, които ще са разполагаем след закриване на психиатричната клиника.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР