Няма прошка! Както се закани още в кампанията, Мая Манолова

...
Няма прошка! Както се закани още в кампанията, Мая Манолова
Коментари Харесай

Няма прошка! Манолова взе на мушка свирепите цени на водата

Няма амнистия! Както се закани още в акцията, Мая Манолова взе на мушка свирепите цени на водата.

ПГ " Изправи се БГ! Ние идваме! " изиска неотложно чуване на КЕВР в Народното събрание за по-високите цени на водата.

Групата внася и законопроект за смяна на метода, по който се образуват цените на ВиК услугите, заяви на брифинг в Народното събрание Мая Манолова, ръководител на " Изправи се БГ!Ние идваме! ".

Искането за чуване на КЕВР е по отношение на препоръчаните от ВиК-дружествата нови цени на водата за регулаторния интервал 2022 - 2026 година Например, през 2026 година цената на водата в Сливен ще е със 127 на 100 по-висока спрямо цената през 2021 година, установяват от обединението.

Председателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! " даде образец с водата в Шумен. " В Шумен, където от чешмите тече кална вода, която в този момент се заплаща по 3.40 лева, през идната година ще коства 4.60 лева, а в края на 5-годишния интервал ще бъде на цена - 6.50 лева " - нарастване с 90% на вода, която е негодна за пиянство.

Предлагаме с една година да бъде отсрочено покачването на цената на водата за българските жители, съобщи Манолова.

Целта на законопроекта е да се даде глътка въздух на българските фамилии, с цел да могат да оцелеят в изискванията на повишение на всички цени, значими за семейството, изясни Манолова.

Резултатът от водната промяна е, че плащате повече, само че не получавате нищо по-добро, означи тя.

" Въпросът не е единствено да се сменят едни хора с други. Трябва да се промени самият принцип и механизъм за назначение на членовете на КЕВР ", съобщи Манолова.

Членовете на КЕВР, които обраха хората, трябваше от дълго време сами да си подадат оставките, безапелационна бе Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР