Няма промяна в позицията на ДПС - президентът Радев остана

...
Няма промяна в позицията на ДПС - президентът Радев остана
Коментари Харесай

Среща Доган - Радев? Фейк и още нещо

Няма смяна в позицията на Движение за права и свободи - президентът Радев остана разединител, а не обединител на нацията.

Почетният ръководител на Движението Ахмед Доган не се е срещал с държавния глава 

Движение за права и свободи не поддържа кандидатурата на Николай Василев за премиер, по този начин както по време на Тройната коалиция не е заставало зад политиката, която царското юпи е провеждало тогава.

Това пише Епицентър.бг като се базира на безусловно меродавен източник.

Така бе оборена поредната фалшив вест, изстреляна от уебсайт, който се счита за непосредствен до ГЕРБ.

В него се обясняваше по какъв начин президентът бил в " Росенец " преди да отиде на празника на Созопол.

Пускането на тази недостоверна информация съответства с офанзивата на  Борисов към Движение за права и свободи п о време на конференцията по-рано през днешния ден.

Експремиерът видя взаимни дейности сред Движението и президента във връзка бързото израстването на шефа на кърджалийската полиция и промените в горските стопанства.

Недоволството на Борисов е разбираемо, защото за първи път на избори ГЕРБ загуби депутатското място в Кърджалийско , а досегашният началник на Народното събрание Цвета Караянчева не влезе в Народното събрание.

По-голямата болежка на Борисов обаче е изгубеното лидерско място на ГЕРБ в Шуменско на изборите. Движение за права и свободи победи в района като взе 2 депутатски места, до момента в който партията на Борисов се оказа единствено с едно. Нещо повече - наложи се лидерът на листата - някогашният учебен министър Красимир Вълчев, да влезе от Стара Загора, с цел да може да отстъпи мястото на сина на някогашния шеф на най-голямото ловно стопанство "  Паламала "   Илтер Бейзатов, от който като новоназначен член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ се очакваше да усъвършенства резултата на Борисов в Севериоизточния район. Изборите обаче демонстрираха тъкмо противоположното - Движение за права и свободи разшири въздействието си като победи в четири от областите - Шумен, Търговище, Силистра и Разград.  

Търсенето на връзка сред Радев и Движение за права и свободи стана нова опорна точка в анти Движение за права и свободи акцията с приближаване на кампанията за президент от няколко политически съперници. В същото време тя цели спомагателна дестабилизира в страната в дните преди началото на Народното събрание и упования кабинет. 

 Почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган не се е срещал с президента Румен Радев - нито през вчерашния ден, нито оня ден, нито когато и да било, написа Епицентър.

Преди месеци Радев също обществено съобщи, че в никакъв случай не е виждал почетния ръководител на Движението.

Епицентър напомня, че от свалянето на защитата на НСО, к оето стана по разпореждане на президента Радев преди година,  Ахмед Доган се охранява от частни гардове от охранителна компания към Топлоелектрическа централа " Варна ". 

Превръщането на Доган в мантра за някои от родните политици става рисково за българската политика, тъй като стартира да стъпва на нереални взаимовръзки. А от там има заплаха и от взимането на решения, които не се базиират на същински фактори, написа Епицентър. 

Сайтът напомня думите на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на откриването на Народното събрание през есента, а точно - Радев се трансформира в разединител, а не в обединител и разгласи, че няма промяна в отношението на Движение за права и свободи към президента Радев.

Движение за права и свободи не е заставало и зад Николай Василев като кандидат-премиер на Има Такъв Народ, тъй като още по време на Тройната коалиция не е подкрепяло неговата политика, написа още Епицентър.

След като дни наред медиите намекваха за връзките му с Движение за права и свободи, на конференцията си с Има Такъв Народ в петък Василев съобщи, че освен не е кандидатура на Движението , а е единственият човек, уволнил Пеевски по време на царското ръководство.

Това обаче се оказа също фалшив вест. Пеевски стремително отговори на Василев като му напомни, че си е тръгнал от сдружение към транспортното министерство преди царското юпи да го оглави.

Василев постъпи в това ведоство малко откакто бе отхвърлен от Министерството на стопанската система поради опита да хариже " Булгартабак "  на интернационалните финансови медиатори, които след това имаха желание да го разпарчетосат и препродадат за най-малко двойна цена. Международно следствие за подготвяната финансова схема бе направено от " Стандарт " през 2003 година.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР