Няма проекти за магистралите - и да имаме средства, няма

...
Няма проекти за магистралите - и да имаме средства, няма
Коментари Харесай

Иван Шишков: Магистрала Хемус е строителна илюзия в предишното управление

Няма планове за автомагистралите - и да имаме средства, няма какво да строим

България има потребност от 2100 км автомагистрали, като издигнати към този момент са единствено 870 км. Това обявиха от районното министерство.

" В тези 2 месеца това беше най-приоритетната задача на цялото държавно управление. Хубавото е, че успяхме да се оправим. Има 72-часови проби и те бяха направени преди към 10 дни. Тогава за първи път потече газ от Гърция към България ", заяви служебният министър на районното развиване арх. Иван Шишков в " България заран "  по въпроса ще потече ли газ от 1 октомври по интерконектора с Гърция, откакто към този момент има Акт 16.

Той посочи, че в последните 10-12 години са издигнати 400 км. автомагистрали, като 300 от тях са издигнати до 2000 година

" Нямаме планове. И да имаме средства, няма какво да построим. В момента най-големият проблем е, че нямаше последните години планиране. Държавата и да желае да влага сега в автомагистрали, няма къде ", безапелационен е гостът за .

Той разясни, че този проблем може да се реши с доста стремително възлагане на планове.

" За ремонтите е належащо да бъдат дадени средства. Те, за жалост, потвърждават и неприятното строителство последните години. В тези автомагистрали от 400 км. голяма част от тях се нуждае от ремонт ", твърди арх. Шишков.

Според него част от казуса на автомагистралите не е единствено неприятното строителство, а фактът, че са извънредно дребни и стават доста натоварени.

" Парите са нужни и би трябвало да се дават тогава, когато има сериозна мисъл на тематика планиране и въз основата на тази идея да се дават пари ", счита министърът. Според него парите са давани безредно и по тази причина нищо не се е построило.

" Магистрала Хемус е строителна заблуда в предходното ръководство. Тя е проектирана до Велико Търново, тя се строи до разклонението Плевен - Ловеч. Амбицията сега е да се откри оптимално бързо планово решение, с цел да се приключи до разклонението за Белокопитово, където няма план. Другата седмица ще пуснем сектора от 15-и и 17-и километър, който е съвсем подготвен до Белокопитово. Участъците ги пускаме с позволение за прилагане, тъй че сега, в който приключи Приемателната комисия, ще бъде приключен ", уточни гостът.

Той загатна, че през днешния ден стартира да работи Приемателна комисия на 3 километра от автомагистрала " Струма ", които са след тунела и в тях ще може да се облекчи придвижването от разклонението за Банско до малко преди тунела. Той изрази вярата си, че на следващия ден ще се пусне секторът с позволение за прилагане.

" Посоката север-юг е най-важното трасе, което би трябвало да се проектира и незабавно да стартира да се строи. Това е от Русе към Маказа с пресичането на планината. Всичките планове демонстрират, че пресичането би трябвало да бъде през " Прохода на републиката " с дребен тунел. Този длъжностен кабинет съумя да разгласи за народен обект частта от Русе до Велико Търново ", посочи арх. Шишков.

Той изясни, че има прегледан и утвърден на Върховен експертен съвет обстоен организационен проект и подготвен абстрактен план от Русе до Бяла и следва той да издаде заповед за одобрение на проекта, като концепцията е да бъде отчужден в границите на 3-4 месеца, с цел да може да се форсира началото на строителството на оста север-юг.

" Това е най-важната връзка, която сега стартира да се постанова от ден на ден като един кулоар, който ще обслужва Северна и Южна България и е извънредно значим за директно придвижване ", твърди гостът.

Според него всичко зависи от волята на страната и ръководещите и от съществуването на идея за развиването на всички автомагистрали и увери, че зимно разчистване сигурно ще има.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР