Няма притеснение от това, че промените в Конституцията ще бъдат

...
Няма притеснение от това, че промените в Конституцията ще бъдат
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма притеснение, че промените в Конституцията може да бъдат обжалвани пред КС

Няма терзание от това, че измененията в Конституцията ще бъдат обжалвани пред Конституционния съд. Това сподели Христо Иванов от парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

 

Депутатът приказва пред публицисти, откакто народните представители гласоподаваха на второ четене измененията в главния закон на страната.

По-рано през днешния ден от " Възраждане " и " ИТН " споделиха, че ще апелират измененията.

Бяха гласувани поредност от значими промени, главната тематика беше обвързвана със правосъдната власт, с това да има самостоятелен съд и отчетна прокуратура. Тези промени ще продължат с промени в Закона за правосъдната власт и процесуалните закони, които до дъно ще изградят новите детайли в структурата на правосъдната власт, тъй че да има самостоятелност на съда и самостоятелност на прокуратурата при условия на отчетност и гаранция на нейната успеваемост, разяснява Иванов. Законите ще бъдат изменени в шестмесечен период.

Беше изменен моделът на служебното държавно управление, тъй че да не дава опция за президентско ръководство. Да има самостоятелен стеснен кабинет, който да организира изборите, сподели още депутатът.

Останалите демонстрираха изтощение, сподели Христо Иванов във връзка това, че депутатите от „ Възраждане “ и „ ИТН “ (ИТН) напуснаха пленарна зала и не участваха в гласуването на измененията в главния закон. Жалко е, само че толкоз могат, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР