Няма причина да се бием помежду си - ние сме

...
Няма причина да се бием помежду си - ние сме
Коментари Харесай

Ким Чен-ун към президента на Южна Корея: Ние сме една кръв, няма защо да се бием

" Няма причина да се бием между тях - ние сме една нация ". Това съобщи севернокорейският водач Ким Чен-ун на южнокорейския президент Мун Дже-ин по време на втория кръг от договарянията сред двете Кореи, които се организират в граничното село Панминчжон.
 Лидерите на двете Кореи засадиха борово дръвче преди втория кръг договаряния (видео)  12 мъже тичаха край колата на Ким Чен-ун, с цел да го пазят (видео)  Ким Чен Ун даде обещание да не буди повече президента на Южна Корея с ракети
" Отне ни много време, до момента в който двете Кореи се съберат и си свидлив ръце. Дълго чакахме този миг. Докато заставам тук през днешния ден, мога да видя, че Южна и Северна Корея са един народ, една кръв - те не могат да бъдат разграничени ", сподели Ким Чен-ун, представен от Българска телеграфна агенция

Двамата се съгласиха да направят Корейския полуостров свободен от нуклеарни оръжия, макар че не показаха някакви нови съответни ограничения за реализиране на тази цел.

Те реализираха единодушие да спрат всички враждебни дейности по суша, море и въздух, които могат да провокират военно напрежение и конфликти. 

Ким и Мун оповестиха, че двете страни ще прекратят от 1 май излъчването на агитация една против друга по високоговорители по границата и ще отстранен употребяваното за това съоръжение. Те също по този начин се съгласиха да спрат да пускат пропагандни листовки през границата.

Двамата се схванаха още да подхващат стъпки за ограничение на относително честите конфликти край западната им морска граница, определяйки региона като " мирна зона " и гарантирайки сигурност за риболовците от двете страни.

Двете страни се съгласиха да открият непрекъснато информационно бюро в севернокорейския град Кесон и да възобновят краткотрайното събиране на родственици, разграничени от Корейската война.

Постигнато беше и съглашение Мун да посети Пхенян през есента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР