Няма преки доказателства дали термобарична бомба е използвана в Украйна.

...
Няма преки доказателства дали термобарична бомба е използвана в Украйна.
Коментари Харесай

Валентин Радев: Няма неоспорими доказателства в Украйна да е използвана термобарична бомба

Няма директни доказателства дали термобарична бомба е употребена в Украйна. Това съобщи в студиото на утринния блок „ Тази заран " ръководителят на Сдружението на експертите по боеприпасите в България и някогашен вътрешен министър Валентин Радев.

Първото индиректно доказателство, че сходна бомба е употребена в Украйна, е още от началото на войната - сътрудник на Си Ен Ен е разгласил фрагменти в „ Туитър ", на които се вижда камион с установка за изстрелване на вакуумни бомби върху танк. Следващите няколко доказателства са клипове, публикувани в обществените мрежи.

Валентин Радев изясни какво се случва, откакто термобарична бомба бъда изстреляна. Отваря се гърмеж, детонатор, тротил или нещо друго, гръмва, образува се облак. Той би трябвало по този начин да се популяризира, че при избрани условия, при несъмнено съответствие с въздуха, трябват му открити пространства. Облакът се взривява, когато това съответствие стане оптимално, разясни той. По думите му особеното при втория гърмеж е, че стартира да се образува вакуум в центъра му и стартира да се движи постепенно.

Налягането се задържа дълго време високо, то унищожава, само че вакуумът, който се образува, унищожава белия дроб, всичко живо. По-малки са разрушенията по постройките, макар че в околните региони, до 300 м, се случва. Това е разликата сред елементарните взривни същества и термобаричната бомба, съобщи още Валентин Радев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР