Няма пречки Николай Димитров да е кмет на Несебър и

...
Няма пречки Николай Димитров да е кмет на Несебър и
Коментари Харесай

Адвокат обясни има ли пречки Николай Димитров да е кмет на Несебър

Няма спънки Николай Димитров да е кмет на Несебър и задържаните общински съветници да си извършват отговорностите, в случай че бъде изменена мярката им за неотклонение. Това сподели пред bTV юристът на градоначалника Петър Атанасов.

Резултатът от изборите е сладкодумен, не може да купиш 65% от гласовете, акцентира той.

Акциите няколко дни преди изборите активизираха жителите на Несебър. Въпреки че не желаят да приказват за това дали харесват или не досегашното ръководство, хората отидоха да изборните секции.

1000 гласа повече е спечелил Николай Димитров спрямо 2015 година Общо 8081 души са дали своят вот за него, или към 60%. Кандидатът на ГЕРБ пък е получил 36% или 4888 гласоподаватели са предпочели Атанас Терзиев.

Четиримата претенденти за общински съветници с обвиняване за търговия с гласове също са получили мощна поддръжка.

Единствено задържаният претендент за кмет на Свети Влас не съумя да се принадлежности за поста.

Въпреки, че поддържаха задържаният претендент за кмет, управлявал Несебър три мандата, локалните отхвърлят да разясняват резултатите от вота.

„ Несебър е малко парче от „ баницата “, само че със златна паричка в него. Тук се разпределя финансов запас от 60-70 млн. лв. на годината “, изясни началникът на отдел „ Несебър – Световно завещание “ Златин Чаушев.

„ Ще изчакаме и ще се разбере дали ще има нови избори или остарелия кмет ще е нов градоначалник. Бяха го отстранили и поради „ Дюни гейт “, само че отново остана кмет “, сподели пък хотелиерът и общински консултант Венелин Ташев.

Специализираният апелативен съд ще реши в четвъртък дали да се върне задържаният кмет в кабинета си в общината.

На този стадий няма искане от прокуратурата Николай Димитров да бъде отхвърлен поради обвиняването за пазаруване на гласове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР