Няма постъпило оплакване от Наоми Кембъл заради случката на Летище

...
Няма постъпило оплакване от Наоми Кембъл заради случката на Летище
Коментари Харесай

Агенция „Митници“ с позиция за скандала с Наоми Кембъл на Летище София

Няма постъпило недоволство от Наоми Кембъл поради случката на Летище София. Багажът ѝ е бил тестван на инцидентен принцип. Това оповестиха публично от Агенция " Митници " във връзка информацията на английски медии, че Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на български чиновници на аеропорта.

" Във връзка с множеството получени запитвания, във връзка информация за инспекция на госпожа Наоми Кембъл, при идването ѝ на Летище София, Ви осведомяваме, че е бил тестван багажът на госпожа Кембъл и е осъществена рутинна инспекция на инцидентен принцип, което е част от отговорностите на митническите чиновници. Няма постъпило недоволство от госпожа Кембъл или неин представител ", гласи формалното известие на Агенция " Митници ".

Според изявления в английски медии Наоми Кембъл останала същински огорчена след посещаване в София. Тя твърди, че е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. На 19 май Кембъл пристигнала у нас за фотосите на реклама. Топ моделът е спряна от униформените, които подложили нея и багажът ѝ на щателна инспекция, преди да я пуснат в страната.

Източници настояват, че 52-годишната манекенка е била " доста смутена " от случилото се и била твърдо уверена, че е селектирана за претършуване тъй като е чернокожа.

" Наоми беше доста смутена. Целият случай ѝ се отрази извънредно. Тя беше на път за вълнуващи фотоси, които очакваше с неспокойствие, само че това малко помрачи престоя ѝ в София ", описа пред " DailyMail " другар на модела.

" От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме чиновниците, с цел да проучим случая изцяло ", обявиха още представителите на столичната аерогара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР