Няма по-консервативна нация в света от японците. Те предават и

...
Няма по-консервативна нация в света от японците. Те предават и
Коментари Харесай

Ефективен метод за сгъване на дрехи от японката Мари Кондо

Няма по-консервативна нация в света от японците. Те предават и деликатно пазят на нищо не наподобяващи обичаи от доста епохи. Така е и със сгъването на облеклата, което е един бърз и доста удобен способ от Мари Кондо, и, който се трансформира в същинско изобретение за западния човек. Работата е там, че японците имат вяра, че всеки обект си има “душа ”.

Японките по този въпрос са същински роботи, тъй като няма да си легнат, до момента в който не изчистят и разтребят къщата.

Неслучайно Мари Кондо, момичето, което на 19-годишна възраст провежда лична консултантска компания в региона на интелигентната организация на облеклата, бе прието за основен коуч в света на магията за определяне на ред в жилището. Издала е огромен брой творби по тази тематика и има видеоклипове в YouTube с нагледни трикове за нареждане.

 

 

Основното разбиране за прегъване на облеклата съгласно Конмари е тяхното разделяне на категории и метафизичен мироглед за „ самочувствието ”. В шинтоизма, който този народ изповядва, облеклата могат да се измарят, да основат звук и да носят в себе си “искра от наслада ”. Между другото, в случай че не чувствате наслаждение, виждайки някой предмет или нечий подарък, не го оставяйте у дома, а го подарете или го изхвърлете, тъй като ще скапва силата у дома.

Онези облекла, които са останали, би трябвало да ги подредите по следния метод:

– всички облекла би трябвало да са в една и съща стая, с цел да знаете какво имате и да избягвате импулсивните покупки;

-дрехите могат да бъдат окачени на закачалки, вариращи от най-дълги до най-къси;

– облеклата на рафтовете би трябвало да бъдат подредени по следния метод: горнищата и блузите – настрана, панталоните и полите – отделно;

– би трябвало да се даде преимущество на отвесното предпазване на дрехите;

– чорапите и чорапогащите заслужават почитание – те би трябвало да бъдат навити на руло;

– на рафтовете за обувки не би трябвало да има кутии с големи търговски марки – това е “шумно ”.

Основният способ за прегъване на всевъзможни облекла – от чорапи до горнища и панталони от Конмари: дрехата би трябвало да се прегъне на два пъти – на две трети и още на една трета, и при добре изпълнена техника, тя ще стои независимо на рафта.

Вече няма да ви се постанова да ровите в търсене на обичаните си дънки или карирана риза, тъй като всичко ще се вижда и това, което преди не се побираше в дрешника, в този момент се побира единствено на един рафт. Убедете се сами!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР