Няма по-хубаво начало за деня от това, което посрещате с

...
Няма по-хубаво начало за деня от това, което посрещате с
Коментари Харесай

Колко и какво кафе е безопасно да се пие при бременност

Няма по-хубаво начало за деня от това, което посрещате с чаша ароматно кафе в ръка. Благодарение на съдържащия се в него кофеин, то бързо ви разсънва и ви кара да се чувствате заредени с сила и положително въодушевление.

Когато сте бременна обаче, нещата стоят по различен метод, тъй като несъмнено сте чували, че кофеинът е нездравословен за бъдещата майка и за растящия в нея плод. Прекаляването с кафе, което съдържа кофеин, може да докара до прибързано раждане, до ниско тегло на бебето или даже до аборт.

Препоръчително ще е за вас да замените обичаната си напитка с безкофеиново кафе. Това е най-възприетото разбиране.

Вероятно поради вилнеещите хормони в тялото на бременната жена, тя постоянно трансформира настроенията си и стартира да мечтае за питиета и храни, които не се предлагат поради положението ѝ. Надали ще срещнете гинеколог, който изрично да забрани на бременна жена да изпие една дребна чаша същинско кафе. Все отново всички знаем, че колкото и да са качествени безкофеиновите кафета, те рядко могат да бъдат сравнявани по усет и мирис с истинското кафе. Подобно съпоставяне биха създали върлите бираджии, на които им се предлага да пият безалкохолна бира. Или най-малко по този начин допускаме.

 Чаша кафе

Същевременно е ясно, че бременната жена би трябвало да се лиши от кафе и от доста други свои привички, които са доста по-вредни от чашката утринно кафе. Дали по този начин мечтаното кафе е чак толкоз нездравословно и най-много какво е допустимото количество кофеин за една бременна жена, с цел да е сигурна тя, че няма да заплаши своето лично здраве и това на бебето си.

Според Европейския орган за сигурност на храните, чието мнение се допуска, че е най-меродавно, на бременните дами е позволено да одобряват до 200 мг кофеин, като не се не помни, че кофеин се съдържа и в редица чайове, в колата, шоколада и други артикули.

Добре, няма да се случи нищо чак толкоз неприятно за бременната жена, в случай че си разреши да изпие една дребна чаша кафе, само че е изрично, че то не би трябвало да е от сорта Робуста. За разлика от по-популярното, меко и ароматно кафе Арабика, Робустата е с двойно повече кофеин. Точно той е нездравословен за здравето на бременната жена и бъдещето ѝ отроче.

Така че, благи бременни дами, в случай че толкоз ви се е допила чаша същинско кафе, то не се колебайте да си я приготвите или поръчате. Просто не забравяйте за положението си, мислете за здравето си и консумирайте кафе, единствено когато ви се коства, че в действителност не можете без него. Във всички останали случаи се доверете на безкофеиновото. За ваше благополучие на пазара се оферират към този момент и много квалитетни марки безкофеиново кафе. Просто би трябвало да откриете това, което е най-близко до усета и желанията ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР