Няма по-добро място от Европейския съюз. И Гърция като изпадна

...
Няма по-добро място от Европейския съюз. И Гърция като изпадна
Коментари Харесай

Борисов в Солун: Ако стане проблем, кой ще ни помогне най-много - НАТО и ЕС

" Няма по-добро място от Европейския съюз . И Гърция като изпадна в рецесия, кой застана до нея - Европейският съюз. Ако стане проблем, кой ще ни помогне най-вече - НАТО и Европейски Съюз ", изясни министър председателят Бойко Борисов пред участниците в Третата среща на високо ниво в Солун, отдадена на европейската вероятност, свързаността, индустриалното развиване и съдействието със Западните Балкани.

" Нашата съгласуваност е и геостратегическа във всяка една сфера. И колкото по-скоро забележим Македония в Европейски Съюз и НАТО, толкоз по-добре за България и Гърция ", разяснява Борисов.

 Еврокомисар Габриел вижда вдъхновяващи стартъпи в Западните Балкани
Еврокомисар Габриел вижда вдъхновяващи стартъпи в Западните Балкани

Огромна опция за кадърните и знаещите да станат богати хора, разяснява Борисов

Той добави, че някои неща мъчно се одобряват, както и с десетилетия трупаните исторически спорове , само че дали това е преференциално за бизнеса. " Не е ли добре да има съгласуваност София-Скопие, да имате София-Солун, само че и Солун-Скопие-Тирана-Белград ? Така и бизнеса, и транспортните коридори всеки да ги избра там, където му е комфортно ", изясни министър председателят.

Какво по-добро от това Гърция да има изход на Дунав , а по този метод да се развиват Дунавската, Румънската, Черноморската тактика, разяснява Борисов балканските водачи.

 Работи се по плановете на Балканите, потвърдиха в Евксиноград Обновена
Работи се по плановете на Балканите, потвърдиха в Евксиноград

Съвместно сдружение ще построява плановете на Балканите

" На Бургас да имате пристан и вие, а надлежно България и Севера да имаме - в Солун и Александруполис ", изясни той на Ципрас. Борисов предлага Александруполис да бъде обвързван с автомагистрала и да се модернизира жп линията с Бургас .

" В момента няма нищо, което да ни стопира да продължим да развиваме комерсиалните ни връзки , стокооборотите, както и тази съгласуваност, за която приказвам ", разяснява министър председателят Борисов.

 Борисов и Ципрас разискват планове в превоза и енергетиката
Борисов и Ципрас разискват планове в превоза и енергетиката

Борисов е в Солун за присъединяване в Третата среща на високо ниво
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР