Няма основания да се иска оставката на главния прокурор, категорична

...
Няма основания да се иска оставката на главния прокурор, категорична
Коментари Харесай

Машева: Сградата на президента няма имунитет

Няма учредения да се желае оставката на основния прокурор, безапелационна е заместничката му Даниела Машева
 

Няма никакви учредения да се желае оставката на основния прокурор, както и оставката на всеки един прокурор в страната по отношение на водените производства. Това изрично съобщи заместничката на основния прокурор Иван Гешев Даниела Машева. И добави: " Прокуратурата води досъдебни производства по закононарушения от лица. ".

Машева отсече, че това, че президентските съветници работят на „ Дондуков ” 2, не им дава автоматизирано имунитет. " Тази постройка не се употребява с никакъв имунитет ", добави тя. На въпрос претърсванията в президентството не са били прекомерно показни, Машева отговори, че това е преценка на наблюдаващите прокурори. " Действието по претършуване и изземване е осъществено с предварителна глоба на българския съд. Прокуратурата не работи изборно, има безусловно идентичен метод във връзка с всички лица, които са направили закононарушения. Аз не се срамя от нищо ", сподели Машева.

" В момента напън от страна на избрани институции в страната има. Има опити за конфигуриране на обществото против прокуратурата ", разкри заместник-главният прокурор.

" Главният прокурор се регистрира годишно с отчет както пред Висш съдебен съвет, по този начин и пред Народното събрание ", напомни Машева.

" С тези изказвания на президента се нарушава правилото за разделяне на управляващите. Аз смятам, че няма нищо притеснително какво ще е тълкувателното решение на Конституционния съд. Ако има налице данни за закононарушение за президент и вицепрезидент след привършване на мандата съществува хипотетична опция да се търси наказателна отговорност от тези лица ", добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР