Няма опасност за живота на българския гражданин, нападнат в Скопие

...
Няма опасност за живота на българския гражданин, нападнат в Скопие
Коментари Харесай

Състоянието на наръгания в Скопие фен на „Левски“ се подобрява, няма опасност за живота му

Няма заплаха за живота на българския жител, атакуван в Скопие през вчерашния ден. Това оповестяват от Външно министерство. Преди мача на „ Левски “ със северномакедонския „ Шкупи “ в Скопие, почитатели на сините бяха нападнати, като последовател беше намушкан с нож няколко пъти. Състоянието му се усъвършенства. Пред стадиона е имало и конфликт сред почитатели на „ Левски “ и локалната полиция, има и задържани български последователи.

Общо 19 последователи на Левски са задържани преди и по време на мача с „ Шкупи “, оповестяват от полицията в Скопие. Причината е нарушение на публичния ред. От тях осем души са прибрани за упражнено принуждение по време на самия дуел, двама за нахлуване над полицейски чиновници, извършващи служебни дейности, и девет за нападателно държание по отношение на униформените. Срещу тях са импортирани преписки.

Около среднощ полицейски чиновници са задържали и двама почитатели на „ Шкупи “ за нарушение на публичния ред и физическа разпра. Срещу тях също ще бъдат повдигнати обвинявания, съобщи БГНЕС.

В формалното известие от полицията се загатва и за нападението против четиримата българи, при което е употребен изострен предмет, и на жителят с букви Д.А. са му нанесени тежки телесни повреди. След подхванатите ограничения и дейности е открита самоличността на по-голямата част от нападателите и казусът е обяснен.

Важна победа за „ сините “

„ Левски “ победи с 2:0 „ Шкупи “ като посетител в Скопие в мач от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите. Уелтън и Роналдо вкараха головете за сините в дуела, който се игра на стадион „ Тоше Проески “.

„ Левски “ завоюва с 2:0 гостуването си на „ Шкупи “ в първи мач от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите. Попаденията означиха Уелтън през първото полувреме и влезлият като запаса Роналдо в добавените минути на срещата.

Успехът за 26-кратния първенец на България пристигна при извънредно напрегната конюнктура в Скопие. Преди дуела последовател на „ Левски “ бе намушкан с нож след нахлуване от локални почитатели и се наложи да бъде опериран по неотложност. Други деветима българи бяха задържани поради хулигански прояви при влизането си на стадион „ Тодор Проески ”.

„ Сините “ играха по-добре и взеха скъп задатък преди реванша на „ Георги Аспарухов “ идната седмица. Късметът също оказа помощ на Николай Костов и неговите играчи при две обстановки - нападател на „ Шкупи “ не уцели вратата след груба неточност на Пламен Андреев, а по-късно Кристиян Димитров мазета топката тъкмо пред голлинията. Дебют за „ Левски “ направи френският халф Асими Фадига, който влезе като запаса в 78-та минута. А отбраната не позволи гол в първия си дуел след прехвърлянето на централния защитник Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец. Националният стадион на Северна Македония пък предложи много окаяно положение на терена, само че все пак „ сините “ записаха единствената българска победа в Европа тази седмица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР