Няма опасност от екологичен проблем в морето, заради скъсаната тръба

...
Няма опасност от екологичен проблем в морето, заради скъсаната тръба
Коментари Харесай

Морето изхвърли тръба за дълбоководно заустване край Созопол, но няма опасност от замърсяване

Няма заплаха от екологичен проблем в морето, поради скъсаната тръба на мръсната канализация в Созопол. Тръба с дължина към 45 метра, от дълбоководното заустване на канализацията, построена по новия воден план на Созопол бе открита на брега на плажа "Златна рибка ", изхвърлена от морските талази, оповестяват от Община Созопол.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев е провел среща с изпълнителя на плана, проектанти, представители на строителния контрол, на ВиК-Бургас, ръководителя на пречиствателната станция в Созопол Красимир Кръстенов.

Труп на жена изхвърли морето край Созопол

Предстои да бъде открита повода за скъсването на тръбата, тъй като има подозрения за проблем в ранен стадий на плана. Гаранционното обслужване ще бъде поето от страна на изпълнителите, прибавят от общинската администрация в Созопол.

От там прецизират, че няма заплаха от екологичен проблем, защото водите които се изливат в морето са изцяло пречистени от станцията, която работи в правила и се вършат постоянни замервания.

Предстои от инспекция на място от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас. Към този миг замърсяване на морето не е открито, само че по всичко проличава, че до такова ще се стигне, в случай че не бъдат подхванати ограничения по възобновяване на тръбопровода.

Багер изкопа пясъка на плажа в Созопол

Дейностите по спешното дълбоководно заустване на Созопол започнаха през 2012 година. Преди няколко дни от ВиК- Бургас са съобщили за разбъркване на бетонните тежести на тръбата. До края на седмицата би трябвало да бъдат оценени пробите, взети от морската вода.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР