Няма опасност България да остане без зимно почистване на пътищата,

...
Няма опасност България да остане без зимно почистване на пътищата,
Коментари Харесай

Министър Шишков: Страната няма да остане без зимно почистване

" Няма заплаха България да остане без зимно разчистване на пътищата, даже и при усилване на финансовата рецесия. " Това съобщи пред NOVA служебният районен министър Иван Шишков. " Старото управление на Агенция " Пътна инфраструктура " не беше направило каквото и да било по тази тематика ", сподели още той. И добави, че се чакат предложения от компаниите, които биха желали да извършват тези действия.

Министърът разяснява и ремонтите на пътища: " Бяха проведени едни състезания за настоящи поправки за три години. Комисията за защита на конкуренцията един път ги анулира и те бяха направени повторно, само че още веднъж ще бъдат проверявани. Моите подозрения са, че бившето управление на АПИ е желало да сложи страната в състояние, в което да няма никакъв различен избор, с изключение на да се удължат за повторно старите контракти. " Шишков изрази убеденост, че властта и строителният отрасъл ще реализиран съглашение за поддръжката на пътищата. Според него работата на строителните компании зависи напълно от метода на страната и тя би трябвало да дефинира точни правила, които да се следват при осъществяването на главните и настоящи поправки.

Регионалният министър уточни, че служебният кабинет възнамерява да направи разбор, в който идните ремонти на пътища да бъдат разграничени на три групи - съществени, настоящи и такива, за които не е ясно към коя от двете предишни групи принадлежат. Въпросната разбивка ще бъде предоставена на идващото Народно заседание. " Бях неприятно сюрпризиран от обстоятелството, че там, където можеше да се заплаща - за " Хемус " 1, 2 и 3 и други инфраструктурни планове, в действителност не е плащано. Така, на процедура, за седем месеца там нищо не е строено ", установи за следващ път той.

Ресорният министър увери, че страната ще помогне на пострадалите от наводнението след пороя в Карлово със средства от Фонда за бедствия и повреди.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР