Няма общо становище на проведения Консултативен съвет по национална сигурност.

...
Няма общо становище на проведения Консултативен съвет по национална сигурност.
Коментари Харесай

Няма общо становище на проведения КСНС

Няма общо мнение на извършения Консултативен съвет по национална сигурност. Това съобщи след съвещанието президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По време на срещата стана ясно, че имаме разминаване в позицията за успеваемостта на Антикорупционната комисия, до каква степен се реализира действителен надзор от Народно събрание, както и разминаване в мненията за нормативната база, означи президентът.

Президентът упорства Народно събрание да прегледа нов закон за битка с корупцията, да сътвори краткотрайна комисия, която да изследва активността на КПКОНПИ. Пълните протоколи от инспекциите да станат обществени.

Според Радев казусът с „ Апартамент Гейт ” ясно демонстрира, че има рецесия на държавността и този проблем касае националната сигурност. „ Докладът, които изисках за КПКОНПИ разкрива неефективността на тази комисия ”, безапелационен е президентът.

След съвещанието водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че не е реализирана обща декларация, отхвърлено е предлагането на президента за нов антикорупционен закон. „ Бях очевидец на пазене на статуквото със зъби и нокти в кръгова защита “, безапелационна е Нинова.

Предложеният план на промени в антикорупционния закон беше получен на самия КСНС. Няма по какъв начин от 15 индивида да се реализира единодушие. Повечето от абзаците се повтарят от предходен КСНС, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. “Постигнахме единодушие, че би трябвало да се направи разбор на антикорупционното законодателство и комисия ”.

Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова вкараха текстовете, които директно щяха да им оказват помощ на идните избори. Това беше недопустимо за всички други, съобщи водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР