Няма обективни предпоставки за поскъпване на тока от 1 юли.Това

...
Няма обективни предпоставки за поскъпване на тока от 1 юли.Това
Коментари Харесай

Иван Иванов: Няма предпоставки за поскъпване на тока от 1 юли

Няма справедливи предпоставки за повишаване на тока от 1 юли.

Това съобщи на ексклузивен брифинг ръководителят на КЕВР Иван Иванов. Според него дали ще нарастне и с какъв брой, може да се приказва най-рано в края на март, който бъдат подадени настояванията от страна на търговците. По този метод от страна на КЕВР отхвърлиха всички изказвания на бизнеса, че се готви фрапантно повишаване на електрическата енергия от новия регулаторен интервал.

Според данни на Иванов, които цитира стойности на борсата от през вчерашния ден, междинната цена е 75 лв. за мегават час, а не 120 както твърди бизнеса. От изказването му стана още ясно, че с готвените промени в закона за енергетиката енергийният регулатор ще има проверяващи функционалности на свободния пазар, само че при установени нарушавания наказванията ще се извършват от Комисия за защита на конкуренцията.

На въпрос от страна на Канал 3 дали комисията може да се самосезира, Иванов изясни, че на този стадий тя няма това права и даже в поправките не е планувана тази функционалност. Според Иван Иванов за спомагателните функционалности на регулатора страната ще би трябвало да намерения и за в допълнение финансиране на новите фрагменти. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР