Няма нужда да вървим към нови избори. Дано да проработи

...
Няма нужда да вървим към нови избори. Дано да проработи
Коментари Харесай

Даниел Митов: Конституционните промени и бюджетът ще покажат дали сглобката има бъдеще

Няма потребност да вървим към нови избори. Дано да проработи тази формула (на така наречен сглобка, бел. ред.), макар че е доста екзотична. Тежестта и политическата легитимност се изместиха към Народното събрание, тъй като в този момент никой не гледа към държавното управление като престиж, който задава посоката. Заради екзотиката в тази формула, била тя сглобка или некоалиция, партийните водачи са в Народното събрание, а не в държавното управление. Това съобщи в утринния блок на NOVA депутатът от и заместник-председател на партията Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “,.

Той разясни, че неслучайно в развитите демокрации партийните водачи са в състава на изпълнителната власт, с цел да се легитимира държавното управление и то да може да извършва своите задания, ползвайки се с поддръжката на парламентарните групи.

Митов уточни още, че държавното управление на акад. Денков „ прави нещо “, само че регистрира, че „ понякога се появяват всякакви работи, които ги изненадват “.

На въпрос дали част от сегашните министри ще бъдат заменени, когато министър-председател стане Мария Габриел, депутатът от отговори, че това ще се реши, когато наближи ротацията. По думите му сега по-важните тематики са свързани с конституционните промени и приемането на бюджета.

За мен е значимо да се минат конституционните промени, защото това ще е тежък тест дали този парламент и тази настройка имат бъдеще. Същото важи и за бюджета, означи той.

По отношение на дерогацията Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “, изрази мнение, че до момента е трябвало да бъде направен механизъм за доставки на неруски нефт в рафинерията в Бургас.

„ Защото всяка една доставка на съветски нефт сега храни режима в Кремъл, който води война в Украйна “, сподели Митов и посочи, че няма да има скок на цените на горивата при отпадането на дерогацията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР