Няма нужда да се тича към Газпром. Това заяви пред

...
Няма нужда да се тича към Газпром. Това заяви пред
Коментари Харесай

Експерти питат преговаряме ли с Турция и Гърция за газ

Няма потребност да се тича към " Газпром ". Това съобщи пред БТВ Мартин Димитров. В Турция има свободен потенциал за полутечен газ.

Капацитет можем да закупим и в Гърция. Румен Радев и Гълъб Донев търсили ли са гръцките управляващи за свободен потенциал, недоумява Димитров. Ако стоиш у дома, няма да намериш потенциалите, акцентира той. Евтиният газ е във връзката с Гърция.

Няма потребност от диалози с Москва. Азерският газ ще бъде в пъти по-евтин от съветския, изясни още Мартин Димитров. Българите няма да стоят на студено. Август и септември е положително време да се договорят количества газ.

Енергийният специалист Иван Хиновски вижда в енергетиката заложена мина. Не е неточност, че служебното държавно управление изчаква със закупуването на останалите танкери с полутечен газ.

Според него би трябвало да се договаря с Турция, където има запаси от газ. Рано е да се възвърне договорът с " Газпром ", съгласно Хиновски. 

Сега бихме получили безценен газ и от Русия.

Разговори с " Газпром " би трябвало да са последна стъпка. Няма да има прекъсване на газ, само че на неуправляеми цени, уверен е специалистът. Сметките през зимата ще са неимоверно високи, съгласно прогнозата на Хиновски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР