Няма нужда да се притесняваме, че тялото ви започва да

...
Няма нужда да се притесняваме, че тялото ви започва да
Коментари Харесай

Един научно доказан начин за забавяне на старостта

Няма потребност да се тормозим, че тялото ви стартира да действа по-бавно, включително рефлексите, паметта и метаболизма. Има нещо налично за всички, изпълнимо и научно потвърдено дейно, което може да забавяне на старостта на човешкия организъм.

Това е спортуването! Ново проучване, представено от Business Insider, показва, че по редица индикатори физически дейните възрастни хора могат да имат показване равно на това на по-младите от тях с десетилеетия, в случай че са полагали трайни старания да упражняват тялото си, написа Обекти. Толкова е просто и изпитано с годините.

Вече знаем, че спортът усъвършенства здравето, съня, настроението. В последното изследване, за което оповестява американския бизнес уебсайт, оповестено в журнала за логика на психиката на Съединени американски щати, откривателите са желали да ревизират до каква степен упражненията оказват въздействие върху положението на по-възрастни пациенти.

Изследвана била дребна група от доста дейни възрастни сред 55 и 79 години – упорити колоездачи в продължение на години. Избрани били за наблюдаване колоездачите, тъй като при тях се изисква дарба за балансиране и физическа мощ да се слагат под напън коленните връзки и китките. Учените изследвали сърдечносъдовата система на пациентите, положението на белите им дробове, структурата на нервните нишки в мускулите, равнищата на хормоните, здравината на костите и цялостното положение на здравето им. Въпросът бил по какъв начин възрастта на групата се отразява в тези индикатори. Резултатите били изненадващи.

„ Ако дадете тяхната база данни на клиничен специалист и го помолите да планува възрастта им, той не би могъл “, споделя пред в. “Ню Йорк Таймс “ доктор Стивън Харидж – старши създател на проучването. Оказва се, че възрастта фактически има въздействие върху два от индикаторите. Най-старите членове на групата имали по-малка мускулна маса и по-слаба устойчивост от по-младите. Въпреки това, представянето им било доста по-близко до това на по-младите от тях, в сравнение с връстниците им.

„ Като сме физически дейни съумяваме да накараме тялото си да действа от вътрешната страна повече като по-младо “, споделя докторът. Той прибавя, че групата е имала по-добро от междинното за възрастта й умствено здраве, без съществуване на тревога, меланхолия. Това също се свързва с позитивните резултати от спорта и дългогодишното колоездене, в частност.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР