Няма нов мониторингов доклад от ЕС, заяви в предаването „Тази

...
Няма нов мониторингов доклад от ЕС, заяви в предаването „Тази
Коментари Харесай

Захариева: Няма нов мониторингов доклад на ЕК

Няма нов мониторингов отчет от Европейски Съюз, съобщи в предаването „ Тази заран “ министърът на външните работи Екатерина Захариева.

„ Комисията се произнесе предходната година, имаше умозаключение, че България е изпълнила рекомендациите “, съобщи Захариева.
Захариева отхвърля да оставаме под евромониторинг Страната ни към този момент трябвало да е обект на общия механизъм за наблюдаване на върховенството на закона
По думите й това, което е излязло през вчерашния ден е годишния отчет за европейския учебен срок.

„ Европейска комисия следи в него фискалната, икономическата и обществената политика. Еди абзац от него провокира полемики в България “, изясни външният министър.

До объркването се стигна след оповестения през вчерашния ден от Комисията лист с рекомендации за обособените страни членки за 2020 година В една от тях се споделя, че Механизмът за съдействие и инспекция за България ще продължи да работи - въпреки през октомври да беше предложено отпадането му.

Тя напомни, че през вчерашния ден персонално заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис е отрекъл да има отчет за правосъдната система. Нещо повече той е подчертал, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която извършва фискалната политика и критериите за бюджетен недостиг.
Еврокомисията, публично: Мониторингът ще падне Решението към момента не е взето, само че ще се върви към наблюдаване по нов механизъм
Ние нямаме към този момент задачи, това което работим е за общ предстоящ механизъм, означи още Екатерина Захариева. Според нея някой е копирал отчета от предходната година.

Как ще пътуваме по света след епидемията от ковид?

За краткосрочни бизнес пътувания в Европейски Съюз няма да има карантина задачата е да се запазят работните места, да се възстановят вложенията, изясни още външният министър Екатерина Захариева.
Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни Ще се попълня декларация, чака се решението на Румъния
Тя напомни, че четирите с четирите прилежащо страни пътуванията се възвръщат от 1 юни, а за туристи – от 15 юни.

Част от страните в Европейски Съюз лимитират сезонните служащи – Франция е една от тях, сподели още тя.

Пътувайте единствено в краен случай проверявайте какви са изискванията там където отивате, прикани министърът на външните работи.
Никола Димитров: Македонският език има същия статут като българския Приетата от българския парламент позиция съдържа доста несъгласия с Договора за добросъседство, счита македонският външен министър
Отношенията със Скопие - напрегнати поради изборите в Северна Македония

България няма да бъде спирачка на районен съд Македония по пътя и за Европейския съюз, съобщи външният министър Екатерина Захариева.

„ Ние постоянно сме ги подкрепяли, първи признахме тяхната самостоятелност. Никога не сме крили изискванията за тяхната поддръжка, те постоянно са били ясни “, сподели тя.

По думите й много политици в районен съд Македония си мислят, че с антибългарска вълна ще завоюват изборите. „ Изборите отминават, само че съседите остават. Никой не е спечелил от езика на омразата. Това е моят апел към нашите съседи “, сподели Захариева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР