Няма нищо по-освежаващо на тоя свят от една голяма, ледено

...
Няма нищо по-освежаващо на тоя свят от една голяма, ледено
Коментари Харесай

12 важни признака, че не пием достатъчно вода

Няма нищо по-освежаващо на тоя свят от една огромна, ледено студена чаша вода. Едва ли има някой, който ще отхвърли, че от време на време една елементарна чаша вода може да бъде доста по-голямо наслаждение от чаша кафе или газирана напитка.

Въпреки това множеството от нас не пият задоволително вода всеки ден. Лишавайки се от най-естествения естествен запас, ние непрестанно вредим на организма си, написа Bright Side. Ако разпознавате някой от следните признаци в себе си, предлагаме ви да изпиете чаша H2O незабавно, написа Блиц.

1. Устата ви е суха

Близко е до мозъка, нали? Донякъде. Разбира се, когато усетите това лепкаво, неприятно възприятие в устата си, явно ще поднесете към устата си някаква течност. Но сладките питиета са единствено краткотрайно решение на по-големия проблем. Ако пиете не друго, а вода, това овлажнява лигавицата в устата и гърлото ви, което ще резервира устата ви добре снабдена със слюнка дълго след първата глътка.

2. Кожата ви е суха

Кожата е най-големият орган в тялото, така че, несъмнено, тя би трябвало да е хидратирана. В същина сухата кожа е един от най-ранните признация на цялостната дехидратация, което може да докара до доста по-сериозни проблеми. Липсата на вода значи липса на пот, което води до некадърност на тялото да отмие непотребната нечистотия и лой, насъбрани денем. Ако желаете да се предпазите от кожни проблеми, първата ви стъпка би трябвало да бъде да пиете повече вода.

Кетогенната диета укротява хормона на глада – грелин

3. Прекалено жадни сте

Вече говорихме за сухотата в устата, само че тук става дума за освен това. Всеки, който е имал махмурлук, може да удостовери, че откакто се разсъни заран, организмът просто не може да си набави задоволително вода. Алкохолът дехидрира цялото тяло и пиенето на вода не стопира да изпраща сигнала " БЛАГОДАРЯ, ОЩЕ! " към мозъка, до момента в който равнищата на течностите в организма ви се върнат към естественото. Слушайте какво споделя тялото ви - то знае най-добре.

4. Очите ви са сухи

Дотук би трябвало да е ясно, че пиенето на вода визира освен устата и гърлото. Липсата на вода води до сухи, кръвясали очи (отново помислете за махмурлука). Без задоволително вода в тялото, слъзните канали пресъхват. И в случай че си мислите " И какво като не мога да рева? ", имайте поради, че това е извънредно нездравословно, изключително в случай че носите контактни лещи.

5. Болят ви ставите

Нашите хрущялни и гръбначни дискове се състоят от към 80% вода. Това е безусловно належащо, с цел да защищити костите ни от търкане една в друга при всяка крачка. Поддържайки организма си хидратиран, гарантирате, че ставите ви могат да обхванат шока при внезапни придвижвания, като да вземем за пример бягане, скачане или рухване.

6. Мускулната ви маса понижава

Мускулите ни също са формирани главно от вода. По-малко вода в организма значи по-малко мускулна маса. Пиенете на вода преди, по време на и след подготовка не са единствено ви поддържа хидратирани и в добра кондиция, само че и доставя вода на верните места в тялото ви, понижава риска от инфектиране и болежка, обвързвана с упражненията и повдигането на тежести.

8 съвета при стомашен рефлукс

7. Боледувате по-дълго

Пиенето на вода разрешава на организма непрекъснато да отмива токсините. Органите ни работят, с цел да филтрират избрани отпадъчни артикули като машина, само че в случай че не захранвате машината с вода, тя не може да работи добре. Това, което се случва в един обезводнен организъм, е, че органите стартират да си изтеглят вода от наличните ресурси, да вземем за пример кръвта, което води до цялостен нов набор от проблеми.

8. Чувствате се изтощени и летаргични

Както преди малко загатнах, когато организмът е обезводнен, той " взима на заем " вода от кръвта. Липсата на добре хидратирана кръв води до липса на О2 във всички тъкани на тялото. Липсата на О2 води до унесеност и отмалялост. А неналичието на устойчивост значи, че ще започнете да изпитвате присъщия за 2 часа следобяд спад на силата все по-рано и по-рано денем (и не забравяйте, че кафето няма да ви помогне).

9. Имате пристъпи на апетит

Когато сте обезводнени, организмът ви може да реши, че има потребност от храна. Това се случва през целия ден, а през нощта може да се разсъните с готовност за среднощна закуска. Но до момента в който храненето основава спомагателна работа на организма, пиенето на вода го пречиства и му доставя горивото, което му е нужно за всички останали процеси.

Червеното вино може да провокира мигрена!

10. Имате проблеми с храносмилането

Говорихме за лигавиците в устната празнина и гърлото и какъв брой е значимо да ги поддържаме хидратирани, с цел да работят добре. Същото се отнася и за цялата храносмилателна система. Без нужната хидратация, силата на стомашната лигавица понижава, което разрешава стомашните киселини да нанесат значително щети  - това, което на всекидневен език назоваваме " киселини " или неприятно храносмилане.

11. Остарявате прибързано

Количеството вода в организма ни естествено понижава с възрастта. Очевидно, това значи, че с напредването на възрастта би трябвало умишлено да увеличим приема на вода. Докато преждевременното остаряване е по-видимо извън, вредата, която нанася на вътрешните ни органи може да се усети с времето. За да намалите този риск, е значимо да пиете задоволително вода през целия си живот.

12. Четете това и сте стигнали чак дотук

 Ако сте отворили тази публикация, допустимо е да сте си споделили " Хмм, аз не пия задоволително вода. " Затова, в случай че мислите по този начин, налейте си една чаша още в този момент. Разбира се, няма потребност да прекалявате. Но в случай че не получавате целесъобразното количество (което е повече, в сравнение с си мислите), няма да ви навреди да пиете повече. А в този момент е време да утолим жаждата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР