Няма нищо по-лесно от това да си продуктивен и успешен.

...
Няма нищо по-лесно от това да си продуктивен и успешен.
Коментари Харесай

7 тайни на успешните хора

Няма нищо по-лесно от това да си работлив и сполучлив.

Изискват се единствено няколко неща като сила, неизменност, ясна мисъл и упоритост.

Нека ви издадем какво вършат те, с цел да са постоянно номер 1, а всичко да им се получава по този начин, както го желаят.

 бизнес триумф работа жена Thinkstock

1. Правят си лист със задания
Най-добре си вземете един бележник и в него си записвайте по дни или като номериран лист всичко, което имате да свършите. По-важното обаче е да поглеждате този лист понякога и да се стараете да го спазвате. Така ще избегнете хаоса от това да имате един куп задания, коя от коя по-спешни, и да се чудите от коя да започнете.

2. Реалисти са
Оптимизмът и очакванията са хубаво нещо, само че е добре да не се не помни действителността. Това важи както за персоналния живот, по този начин и в професионалния. Не може да очаквате да получите по-висока позиция, в случай че не сте квалифицирани за нея. Не може да очаквате нещо да се промени в персоналния ви живот, в случай че сами не се постараете то да се случи. Не би трябвало да стоите с главата в пясъка или да си мислите, че само със мощна молитва и религия нещата ще се получат. Както гласи хубавата българска сентенция – лозето не желае молитва, а мотика. Затова даже и главата да е в облаците, дръжте краката крепко стъпили на земята.

3. Имат проект за всеки ден
Това е директно обвързвано с правенето на описи от точка 1. Със ставането заран би трябвало да помислите кои са нещата, значими за през днешния ден, а не да чакате второто кафе, с цел да си съберете мислите си.

 бизнес дама мода Thinkstock

4. Гъвкави са
Тук не визираме тъкмо еластичност на тялото, макар че малко йога не е навредила никому. Става дума за способността да пренаредите нещата по най-хубавия метод, даже нещо да се обърка и да не върви по проект. Нито вайкането и терзанията, нито упорството да свършиш всичко тъкмо както си си наумил, биха помогнали.

5. Знаят по кое време да си починат
Както нееднократно сме казвали, качествената и постоянна отмора е ключът към триумфа. Именно това разрешава на организма и на тялото да поемат мирис, с цел да продължат по-късно с още по-голяма мощ. Казвайки си, че имате прекомерно доста задания и карайки постоянно на скорост, няма да постигнете нищо по-различно от „ прегаряне “. То може да се изрази както в здравословен срив – заболявания, алергии, бодърствуване и така нататък, по този начин и в психически – меланхолия.

 бизнес дама мода Thinkstock

6. Поставят си цели
Няма по какъв начин да очаквате да постигнете нещо, разчитайки единствено на шанса си и положителното стичане на събитията. Да си поставиш цели е обикновено – сядаш на един прям диалог със себе си и избистряш какво тъкмо искаш да ти се случи. След това определяш времеви рамки – тази година, в идващите 3, след 5 години и така нататък Най-добре е, когато към този момент са ясни тези цели, да си ги запишеш някъде. Това оказва помощ на мозъка да се концентрира, както и да има визия какво в действителност желае. И дано бъдат съответни неща, тъй като „ желая да стана богат “ нищо не значи.

 бизнес дама мода Thinkstock

7. Следят резултатите
За това доста оказва помощ правенето на лист. Поне един път седмично, в случай че не всеки ден, преглеждайте нещата, които сте си записали преди като задания и цели. Анализирайте кое се е получило добре и кое не толкоз, къде сте позволили неточности и къде сте се справили ослепително. Опитайте се да анализирате тези неща. Така ще имате схващане за всичките си дейности и бездействия.

 бизнес Thinkstock

Редактор: Росица Костадинова
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР