Няма никакво съмнение, че 141-ото шампионатно дерби между Левски и

...
Няма никакво съмнение, че 141-ото шампионатно дерби между Левски и
Коментари Харесай

Мачът с предългата история: Славия срещу Левски

Няма никакво подозрение, че 141-ото турнирно дерби сред Левски и Славия ще бъде украшението в съботната стратегия на 10-ия кръг в efbet Лига. "Сините " за следващ път влизат в най-стария футболен спор из столицата в ролята на любимец и ще опитат да слагат напрегнат водача в класирането Лудогорец.

Знаковият за София мач започва в 20 часа и, както постоянно, можете да го наблюдавате минута по минута в GONG.BG. Освен това той ще бъде наличен за необятната публика и посредством директното предаване на DIEMA SPORT, а също и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Левски се намира в извънредно мощна форма - единствено на точка зад лидера Лудогорец и в поредност от 4 поредни мача (3 победи, 1 реми - 2:2 против ЦСКА) без проваляне. Наставникът Петър Хубчев в последно време все по-често хвали своите момчета и сигурно ще желае да види от тях затвърждаване на положителните усещания против подъл противник като "белите ".

"Сините " и този път ще бъдат без голмайстора на елита от предишния сезон Станислав Костов, който към момента лекува травма. Под въпрос до последно ще бъде португалският бранител Нуно Рейш, контузил се по време на загрявката преди успеха над Черно море (3:0) предишния уикенд. Все отново от лазарета на Левски имаше и порция положителни вести, а те са свързани със положението на халфа Фелипе Нашименто, който е подготвен за игра.

На радикално противоположния полюс наподобяват събитията за Славия - и игрово, и като контузени играчи. Старши треньорът Златомир Загорчич не може да разчита на цели 8 души, които се оправят с разнообразни контузии - Янис Карабельов, Андреа Христов, Ертан Томбак, Георги Йомов, Милен Гамаков, Радослав Кирилов, Николай Дюлгеров и Венцислав Бенгюзов. Един ярък лъч за "белите " е завръщането на Димитър Велковски след изтърпяно наказване. Оттам нататък само от тима и треньорския щаб зависи да пресечен отрицателната поредност от 4 поредни срещи без триумф. Славия влиза в срещата като 8-и във краткотрайното класиране и с два пъти по-малък точков актив спрямо Левски.

Статистиката преди Славия - Левски:

- последната победа на „ белите” против Левски в шампионата датира от 22 май 2016 година – 1:0 на „ Георги Аспарухов”. В идващите 6 турнирни конфликта със „ сините” Славия взе единствено 1 точка с 1:1 на 9 декември 2017 година на „ Васил Левски”;

- последното домакинство на „ белите” в „ Овча купел” против Левски бе на 19 март 2016 година и приключи 0:0;

- Славия позволи цели 10 гола при своите досегашни семейства и единствено 3 попадения при гостуванията си. Само новобранецът Витоша е инкасирал повече на собствен терен – 11;

- в предишния кръг против Черно море Холмар Ейолфсон бе титуляр за Левски в шампионата за първи път от 26 октомври 2018 година при 7:0 над Верея, когато вкара и гол;

- Левски непроменяемо се разписваше във всеки един от последните си 6 турнирни срещи с „ белите”, като в същото време резервира 5 пъти вратата си суха в този период;

- Найджъл Робърта изигра 6 мача за състезание, откогато се причисли към „ сините”. Холандецът не вкара гол единствено при загубата с 1:3 от Берое.

БАЛАНС:

В efbet Лига: 140 мача, 24 победи за Славия, 45 равенства, 71 победи за Левски, голова разлика 241:134 за Левски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР